x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Frumos si sanatos De ce? Because ...

De ce? Because ...

de Roxana Roseti    |    30 Mai 2010   •   00:00

Un spaţiu interactiv, dedicat oricărui om dornic de a-şi cultiva simţul ar­tistic, estetic. "Un spaţiu în care, mai mult ca sigur, Brad Pitt n-ar intra", ne spune o fată cât degetarul. Dar ce nevoie avem de Brad Pitt?!?



Nu avem nevoie de Brad Pitt. Şi o fată cât un degetar de argint este de acord. Angela Dumitrescu pe numele ei, iniţiatoarea proiectului "Ordinary People" - "Oameni obişnuiţi". Ce înseamnă acest proiect? Un atelier de modă. Situat pe o stradă cu nume fermecător - Pictor Alexandru Romano, la numărul 10 - nota pe care o merită atelierul.

De fapt, nu un atelier în sensul strict al cuvântului (producţie vestimentară). "Este un loc în care va fi dezvoltată creativitatea şi încurajată implicarea atât din partea designerului, cât şi din partea clientului", spune Angela. "Ani de-a rândul, societatea noastră a refuzat vehement să-şi promoveze valorile în multiple domenii. Oameni talentaţi au decis să urmeze astfel alte căi şi au ajuns să fie recunoscuţi pentru ideile şi realizările lor de alte culturi. Tot ce am făcut a fost să privim trufaş, cu o oarecare invidie şi să regretăm în adâncul nostru faptul că nu am ştiut să preţuim o valoare la timpul potrivit."


MISTERE
Angela Dumitrescu este cea care a creat costumele pentru spectacolul "O lume pe dos", în regia Iarinei Demian, la Teatrul de Comedie din Bucureşti. Pentru început, în atelierul "din Romano" au putut fi admirate rafinate veşminte cu aer de Croazetă. Oameni pricepuţi din branşă au venit să-şi bucure privirea şi să o felicite pe fata inimoasă. Iarina Demian, într-o ţinută superbă, de un modernism covârşitor (parcă o fină aluzie la "Al cincilea element" al lui Besson), a poposit îndelung în preajma pălăriilor-floare, covârşite de eleganţa "lumii pe dos".

Proiectul îşi propune să promoveze designeri români, şi să-i facă cunoscuţi publicului larg. Spaţiul va reuni câteva dintre numele importante ale designului din România: Cristian Samfira, Ioana Covalcic, Lena Criveanu, Adelina Ivan, Corina Vlădescu, George Neagu, Kristina Dragomir, Gabriela Perianu... "Tot aici o veţi regăsi şi pe Kinga Varga, designer alături de care în urmă cu aproximativ doi ani am început un frumos parteneriat", adaugă Angela.

Publicul român trebuie să înveţe să-şi descopere propriile-i mistere, şi nu misterul unui Brad Pitt, de exemplu. De ce? Because. We're just «ordinary people» with not  common clothes...

×
Subiecte în articol: stare de lux