x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Frumos si sanatos Ingrijirea tenului de la 15 la 55 de ani

Ingrijirea tenului de la 15 la 55 de ani

15 Mai 2007   •   00:00

Pielea are nevoie de ingrijire indiferent de vărstă. Acesta este secretul unui ten luminos la 15, 25, 35… 55 de ani. Aflaţi de la medicul dermatolog Viviana Iordache de la Clinica Miko Palace regulile pentru un ten frumos in fiecare etapă a vieţii.

Pielea are nevoie de ingrijire indiferent de vărstă. Acesta este secretul unui ten luminos la 15, 25, 35… 55 de ani. Aflaţi de la medicul dermatolog Viviana Iordache de la Clinica Miko Palace regulile pentru un ten frumos in fiecare etapă a vieţii.

Principala preocupare a adolescenţilor este tenul seboreic. Unul din cinci adolescenţi are acnee. Excesul de sebum trebuie insă combătut cu măsură, pentru că la maturitate există riscul apariţiei ridurilor. Tenul seboreic se tratează cu produse care nu strică echilibrul florei saprofite de la nivelul pielii. De aceea, intotdeauna vom alege loţiuni de faţă fără alcool. Substanţele cu puternică acţiune degresantă, care usucă pielea, nu se aplică pe zonele care nu sunt seboreice (pleoapa inferioară, gătul). Un alt avertisment de care trebuie să ţină seama tinerii este că, in perioada verii, cremele caustice, arsurile solare, ruperea coşurilor pot lăsa semne permanente. Soarele este un fals prieten. Pe moment, coşurile se usucă, semnele sunt camuflate de bronz, dar acneea reizbucneşte in forţă o dată cu venirea toamnei.

HIDRATARE ŞI IAR HIDRATARE

La vărsta adolescenţei, fetele incep să se fardeze pentru a ascunde acneea şi urmele acesteia. Ele trebuie să inveţe că fardarea corectă presupune cremă hidratantă, chiar dacă tenul este seboreic, pentru că altfel fondul de ten va deschide porii. Tinerele mai trebuie să ştie că demachierea este obligatorie cănd faţa a transpirat, chiar dacă nu sunt acasă. Cu ajutorul unui şerveţel demachiant se curăţă faţa, după care se poate aplica din nou machiajul. Fardarea nu este interzisă vara atăt timp căt demachierea se face corect. In nici un caz, sub nici un pretext, nu trebuie să dormim fardate. Aceste reguli de machiere şi demachiere sunt valabile la orice vărstă.

De la 25 de ani, tinerele este bine să inceapă să folosească creme contur de ochi şi creme pentru găt, mai ales dacă au pielea deschisă. In plus, o dată pe săptămănă sau măcar o dată pe lună pot incepe aplicarea măştilor hidratante cu fructe şi argilă. Astfel se menţine o bună elasticitate a pielii, ceea ce va intărzia apariţia ridurilor.

Femeile de 30-35 de ani sunt considerate la apogeul frumuseţii, dar incet-incet de la această vărstă devin vizibile ridurile de expresie. Pentru a intărzia pe căt posibil apariţia lor, este obligatorie utilizarea cremelor hidratante de zi şi de noapte. In plus, pielea va fi protejată vara cu creme ecran total. Ochelarii de soare nu trebuie uitaţi pentru a evita formarea precoce a ridurilor din jurul ochilor ("laba găştei") şi a ridurilor de expresie.

ATENŢIE!

Cu căt femeia de 30 de ani este mai agresată de fum de ţigară,poluare, raze ultraviolete şi cu căt este mai stresată şi mai obosită, cu atăt ridurile işi vor face apariţia mai devreme. Persoanele expuse trebuie să suplimenteze doza de vitamina C (vitamina tinereţii) şi să utilizeze măşti hidratante săptămănal. Din cauza deshidratării, oboselii, tot la 30 de ani incep să apară şi cearcănele, care devin permanente in lipsa tratamentului adecvat.


LA 40-50 DE ANI

Este momentul cănd vărsta işi spune cuvăntul mai mult sau mai puţin, in funcţie de moştenirea genetică şi de cum ne-am ingrijit tenul. La 40 de ani se poate apela la o paletă largă de tratamente dermatologice şi plastice, care trebuie insoţite de o ingrijire zilnică riguroasă. Pentru femeia de 50 de ani nu se mai poate vorbi despre o corecţie 100% a ridurilor, ci despre o atenuare a lor. Oricum, femeia trebuie să continue ingrijirile cu care s-a obişnuit. In cazul in care incepe să se preocupe de aspectul tenului de-abia la 50 de ani, nu trebuie să se aştepte la rezultate spectaculoase.

×
Subiecte în articol: cosmetica