x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Frumos si sanatos Naturaleţe şi stil

Naturaleţe şi stil

de Mihaela Cazan    |    11 Mar 2011   •   18:51
Naturaleţe şi stil

155944-p3030003.jpgRecomandarea specialiştilor pentru femeia secolului XXI? Frumuseţea naturală. Nimic nou aţi putea spune, „vreme trece,vreme vine/toate-s vechi şi nouă-s toate”...
Primăvara aceasta în materie de make-up se poartă culorile vii, culori care-ţi scot în evidenţă trăsăturile cele mai frumoase ale feţei. Machiajul trebuie să te reprezinte şi să te simţi confortabil cu el. Sezonul de primăvară-vară este un sezon îndrăzneţ, al machiajului extravagant, care promovează tendinţe precum buzele vibrante, privirea conturată intens cu farduri fumurii, genele false sau chiar machiajul fantezie, ce explorează creativitatea şi exerciţiul imaginativ.

Se mai poartă cocurile, împletiturile, dar şi  părul foarte lung, tuns drept, întins cu placa ori cu bucle subtile, purtat cu o cărare pe mijloc. Ce mai, cocuri înalte, păr purtat liber dar super-tapat, coafuri elegante executate pe păr tapat, toate se vor purta în sezonul cald al lui 2011.

 

Tendinţe
Toate acestea le-am aflat de la Congresul In­ter­na­ţi­onal de Estetică Aplicată, care s-a desfăşurat zilele tre­cute la Bucureşti. Un eveniment la care au partici­pat atât vedete autohtone, cât şi simpli curioşi. Doamnele şi domnişoarele au fost răsfăţate cu ultimele tendinţe în cosmetică, hair style şi întreţinere corporală, iar profesioniştii în domeniu au avut grijă să le ex­pli­ce că pentru a fi frumoasă e nevoie să fii tu însăţi!

Nici îngrijirea unghiilor nu trebuie lăsată mai prejos. Unghiile false sunt în continuare la modă, fiind o metodă la îndemâna oricărei femei care-şi doreşte să deţină toate atuurile pentru a fi strălucitoare.
Tratamentele corporale sunt cunoscute în a face adevărate minuni când este vorba de îngrijirea corpului. Acest tip de tratament nu va da roade dacă nu este combinat cu un masaj eficient şi fitness. Este important şi regimul alimentar sănătos şi echilibrat, dar şi lichidele sunt importante, în special apa plată.

De asemenea, am aflat, printre altele, că împachetările corporale pe bază de cafea verde sunt recunoscute pentru proprietatea lor de a lupta împotriva celulitei. Cafeaua verde -  pură sută la sută, are proprietatea de a netezi pielea şi de a-i îmbunătăţi textura generală, reducând vizibil zonele cu aspect neuniform de „coajă de portocală”. Nămolul marin diminuează durerile musculare aşa că împachetarea caldă, aplicată pe întregul corp, bogată în vitamine naturale, minerale şi enzime, are efect de relaxare şi diminuare a durerilor musculare, de stimulare a circulaţiei sangvine şi de înlăturare a stresului. Pentru hidratarea şi tonifierea pielii sunt recomandate şi împachetările cu petale de trandafir sau cele cu lavandă şi miere.

Concluzia? Frumuseţea naturală este cea care contează.

×
Subiecte în articol: viaţă şi stil fun