Fie că este consumat sub formă de fulgi de porumb, în pizza, popcorn sau tortilla, ca salată sau la grătar: porumbul este unul dintre cele mai gustoase, sănătoase și populare alimente din lume.
În 100 de grame de porumb sunt aproximativ 10 grame de fibre, 9 grame de proteine, 4 grame de grăsime, 1,5 grame de minerale.
Restul sunt carbohidrați. În porumb se află foarte mult potasiu (295 mg), fosfor (215 mg), magneziu (90 mg), calciu (8 mg), sodiu (6 mg), zinc (1,7 mg), fier (1,5 mg) și mangan (415 mg).
De asemenea, porumbul are un conţinut bogat în cupru şi seleniu. Totodată, vitaminele A, B1, B2, B3, B5, B6 , E și acidul folic care se găsesc la porumb formează un cocktail plin cu sănătate. Porumbul este bogat în aminoacizi esențiali, cum ar fi leucina, valina, fenilalanina, izoleucina și treonina.
În plus, porumbul nu conține gluten – un mare avantaj față de alte cereale.
Porumbul are până la 75 la sută apă. În timp ce porumbul din conserve conține doar aproximativ 80 de calorii, porumbul uscat conține 350 de calorii.
Citește și 4 alimente pe care poți să le mănânci în ce cantitate vrei
Risc de moarte prematură pentru femeile cu circumferința taliei mai mare de 88 cm
Acupunctura lichidă regenerează organismul
Printre carbohidrații valoroși se numără glucoza, fructoza și zaharoza. Bine de știut: porumbul direct după recoltare se caracterizează prin cel mai dulce gust.
Încă un lucru: cu cât porumbul este mai lung, cu atât zahărul este transformat în energie. Datorită ingredientelor sale valoroase și a valorii nutritive ridicate, porumbul este numit cu adevărat sănătos.
Cum ajută porumbul la pierderea în greutate?
...............