x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Frumos si sanatos Să scăpăm de cearcăne

Să scăpăm de cearcăne

16 Oct 2007   •   00:00

Distracţie, nopţi nedormite, chefuri... Cam asta visează in general adolescenţii. Nopţile nedormite nu işi pun amprenta asupra lor, dar, după vărsta de 30 de ani, lucrurile se schimbă radical.

Distracţie, nopţi nedormite, chefuri... Cam asta visează in general adolescenţii. Nopţile nedormite nu işi pun amprenta asupra lor, dar, după vărsta de 30 de ani, lucrurile se schimbă radical. Putem afirma cu tărie că totul se modifică şi rezistenţa organismului in privinţa nesomnului se schimbă. După nopţile nedormite, in care trebuie să finalizăm proiecte importante, oboseala işi spune cuvăntul. Cea mai vizibilă consecinţă e reprezentată de cearcăne, care ne trădează. Specialiştii susţin că apariţia cearcănelor este determinată de oboseală sau de stres, combinate cu o alimentaţie nesănătoasă, ceea ce face pielea mult mai sensibilă şi mai palidă, mai transparentă. Un alt element care contribuie la apariţia cearcănelor este fumatul, cunoscut ca responsabil pentru apariţia efectului de imbătrănire a pielii. Nu trebuie să uităm de dietele severe care duc la slăbirea bruscă a organismului. Dacă alegem să slăbim peste noapte, cu siguranţă işi vor face apariţia inesteticele cearcăne. O dietă drastică nu face altceva decăt să ne dea peste cap metabolismul, să ne secătuiască organismul de substanţe nutritive şi, evident, să ne schimbe culoarea pielii.

Factori

Sunt femei care, din dorinţa de a menţine pielea ciocolatie in sezonul rece, exagerează cu şedinţele de solar. Dar nu trebuie să neglijeze că expunerea constantă la solar aduce cu sine imbătrănirea rapidă a pielii. Se recomandă folosirea frecventă a unor creme speciale. Hidratarea pielii şi aplicarea loţiunilor de protecţie trebuie făcute cu atenţie, pentru a nu exista zone care să capete nuanţe mai deschise. Atenţie la zona de sub ochi, care poate căpăta o nuanţă mai inchisă, cu aspect de cearcăne.

Remedii

Există o serie de remedii naturiste cu rol benefic in estomparea inesteticelor cercăne. O "soluţie" ar fi feliile subţiri de cartof, aplicate pe pleoape timp de 10-15 minute. Nu trebuie să uităm, de asemenea, ceaiul de muşeţel, cu proprietăţi calmante şi antiiritante. Compresele cu ceai de muşeţel rece se aplică timp de căteva minute. Cu efect răcoritor şi adjuvant poate fi folosit şi castravetele. Dacă nu reuşiţi insă să obţineţi rezultate "spectaculoase", puteţi să apelaţi la saloanele cosmetice, care oferă tratamente speciale pentru estom-parea cearcănelor. Iar ca soluţie de moment nu uitaţi de batonul corector anticearcăn.

×
Subiecte în articol: cosmetica