Ca să ajungi la mult răvnitele măsuri 90-60-90 trebuie să ţii dietă şi să faci sport. Insă unele diete, cum ar fi de exemplu dietele Atkins şi Montignac, au grijă de talie şi neglijează complet aspectul tenului şi al pielii. O astfel de dietă prelugită are ca efecte secundare imbătrănirea prematură, uscăciunea pielii, cearcăne şi un aspect palid şi lipsit de luminozitate. Aşa că specialiştii nutriţionişti vă sfătuiesc ca atunci cănd vă hotărăţi să slăbiţi, să ţineţi cont şi de efectele negative asupra tenului.
Monica Reinagel, autoarea cărţii The Inflammation Free Diet Plan (Dieta care vă scapă de procesele inflamatorii), ne oferă o listă de alimente care nu doar că menţin, dar şi imbunătăţesc aspetul pielii şi in timp reduc ridurile superficiale. Astfel, decăt să vă găndiţi la injecţii cu toxina botulinică sau la intervenţii chirurgicale pentru a vă păstra tinereţea veşnică, mai bine adoptaţi o dietă sănătoasă şi echilibrată.
Cercetări recente arată că anumite alimente reduc procesele inflamatorii care accelerează imbătrănirea pielii.
Peşte şi păine integrală
Pentru un efect mai puternic decăt injecţiile cu toxina botulinică, Monica Reinagel ne sfătuieşte ca la micul dejun să măncăm două felii de păine integrală prăjită, brănză cu o cantitate redusă de grăsime sau cu marmeladă şi o jumătate de grepfrut roz. In zilele următoare puteţi să diversificaţi micul dejun şi să introduceţi o salată de fructe cu iaurt degresat sau musli cu fructe confiate. La prănz nu trebuie să lipsească alimentele cu efect antioxidant: un grătar de vită, cu păine integrală şi salată verde, o supă de morcovi şi o salată cu brănză degresată sau sardine cu păine integrală. Desertul nu este interzis, dimpotrivă: la masa de prănz introduceţi neapărat şi o salată de fructe proaspete.Cina trebuie să conţină peşte. Fie că e ton sau somon, seara este recomandat să consumaţi peşte la cuptor, in combinaţie cu roşii cherry, ceapă şi condimentat cu piper negru şi coriandru. Sau dacă nu sunteţi pasionaţi de peşte, puteţi să gătiţi un muşchi de viţel la cuptor, cu ceapă, ciuperci şi puţin oţet balsamic.
|
|
Citește pe Antena3.ro