x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Frumos si sanatos Tinereţea pielii în şase paşi

Tinereţea pielii în şase paşi

de Gina Matei    |    16 Feb 2010   •   00:00
Tinereţea pielii în şase paşi

Cu timpul, pielea îşi pierde elasticitatea şi "se lasă". Un fenomen neplăcut, pentru care nu putem acuza doar vârsta. Întreruperea bruscă, dar mai ales abandonarea totală a exerciţiilor fizice au acelaşi efect asupra pielii. Cu siguranţă, nu este foarte greu să ne menţinem pielea tonificată. Dar cu un regim alimentar echilibrat, masaj şi duşuri scoţiene putem conserva aspectul plăcut al pielii.



5556-114023-reutersrtr2b7r.jpg1. Duşuri scoţiene
Alternarea apei calde cu cea rece la duş stimulează tonificarea pielii. Pentru că diferenţa de temperatură favorizează microcirculaţia periferică asigură vitalitatea ţesuturilor cutanate. Pentru rezultate optime, metoda trebuie folosită zilnic pe întregul corp.

Foto: Reuters

2. Alimentaţia
 Antioxidanţii sunt aliaţii pielii ferme. Ce ai de făcut? Adoptă o alimentaţie echilibrată, bogată în fructe şi legume! Nu uita de peşte, porumb, castraveţi, alune şi nuci!
Proteinele sunt esenţiale pentru menţinerea tonificării pielii.

3. Fitoterapia
Aplicaţiile directe pe piele a unor produse naturale, hidratante asigură fermitatea pielii. Aşadar, Cristina Bălănescu, medic primar medicină generală, cu competenţă în terapii complementare de la Centrul Medical Clar Med, 5556-114024-istock_000006904176xsmall.jpgrecomandă aplicarea măştilor cu aloe vera. Frunzele plantei se zdrobesc într-un vas din lemn şi se aplică apoi pe piele. De preferat ca masca să se aplice zilnic aproximativ 20 de minute. De asemenea, se pot amesteca zece picături de ulei de cătină albă, cu zece picături de ulei de avocado şi 100 ml de migdală dulce. Amestecul se aplică zilnic pe pielea curată.

Foto: iSTOCKPHOTO

4. Spune nu expunerii prelungite la soare şi la solar!
  Aceasta este recomandarea Vivianei Iordache, medic specialist dermatolog la Centrul Medical Miko Med. Aparent, această recomandare pare deplasată în acest sezon. Ei bine, nu. Deoarece, inclusiv iarna, mai ales la munte, pielea noastră poate fi expusă efectelor nocive ale ultravioletelor. Ca să nu mai vorbim despre obiceiul extrem de periculos al solarului. Şi într-un caz şi în celălalt, efectele sunt dezastruoase: uscarea pielii şi accelerarea îmbătrânirii cutanate. Dacă totuşi eşti adepta bronzului, asigură-te că foloseşti crema adecvată pentru a te proteja.

5556-114025-istock_000004629704medium.jpg
Foto: iSTOCKPHOTO

5. Masaj
Specialiştii noştri vă recomandă şi masajul pentru menţinerea pielii tonificate. Masajul stimulează circulaţia sangvină. Vestea bună este că nu doar masajul profesional are acest efect. Chiar şi automasajul, practicat zilnic acasă, oferă rezultate remarcabile.
5556-114026-istock_000008109804xsmall.jpg
6. Exerciţiile Pilates
Consideri că drumurile dus şi întors de la sală ţi-ar lua prea mult timp? Ei bine, şi în cazul acesta avem o propunere: exerciţiile Pilates făcute acasă. Ai nevoie de un DVD cu exerciţii şi de voinţă. După câteva şedinţe, corpul se tonifică.

Foto: iSTOCKPHOTO

×
Subiecte în articol: cosmetica