Cafeaua apare tot mai des în studiile diferitelor echipe de cercetare, care dovedesc ba că e importantă pentru o viață sănătoasă, ba reversul. Nici ceaiurile nu scapă de lupa oamenilor de știință. Dar când și cum pot provoca acestea boala secolului: cancerul?
Agenția Internațională pentru Cercetarea Cancerului (IARC) a anunțat miercuri că nu există dovezi puternice care să arate că una din cauzele apariției cancerului este consumul de cafea, însă avertizează că băuturile foarte fierbinți sunt probabil cancerigene.
Anterior, IARC evaluase cafeaua ca fiind ”posibil cancerigenă”, însă în cea mai recentă analiză, de miercuri, agenția menționează că nu există dovezi care să confirme efectul cancerigen al consumului de cafea și face trimitere la unele studii care arată că de fapt cafeaua poate reduce riscul dezvoltării anumitor tipuri de cancer.
Te-ar mai putea interesa si:
Cum să-ți prepari singur un antibiotic natural
În același timp, IARC menționează că alte dovezi științifice indică că băuturile care sunt consumate foarte fierbinți, inclusiv apă, cafea, ceai și alte tipuri de băuturi, probabil pot cauza cancer de esofag. 16 studii au dovedit rolul cafelei în prevenirea unei boli necruțătoare.
Agenția, cu sediul la Lyon, care anul trecut a generat titluri pe prima pagină prin anunțul privind consumul de carne procesată ce poate cauza cancer, a ajuns la concluziile analizei sale în urma examinării a peste 1.000 de studii științifice realizate pe oameni și animale.
Nu au existat dovezi suficiente în baza cărora cafeaua să poată fi.............
Citește mai mult despre pericolele care există într-o cană de cafeai sau ceai și despre contextul în care acestea PROVOACĂ CANCER