x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Cele mai noi tehnologii de reducere a dioptriilor

Cele mai noi tehnologii de reducere a dioptriilor

14 Mar 2023   •   13:57
Cele mai noi tehnologii de reducere a dioptriilor

Tratamentele moderne pentru reducerea dioptriilor vin cu rezultate extraordinare, dar au și costuri pe măsură. Totuși, cei care sunt dispuși să face acest sacrificiu, vor scăpa definitiv de problemele de vedere și de ochelari sau lentile de contact.

Operația cu laser a ochilor: Ce trebuie să știi despre aceasta

Metodele de corectare a vederii cu ajutorul laserului au apărut în anii ‘80. Primele au fost adesea asociate cu unele complicații, precum tulburarea vederii pe timp de noapte sau observarea unor erupții în jurul surselor de lumină. Au urmat metodele LASIK și PRK. Acestea presupun corectarea defectelor de vedere prin modificarea formei corneei – prin crearea unui lambou sau prin tăierea acesteia.

Chirurgia LASIK a câștigat rapid popularitate deoarece implică un nivel minim de disconfort după procedură și asigură o recuperare rapidă. Aceasta metodă de corectare a vederii cu laser a fost urmată de reducerea de dioptrii cu RelEx Smile, care aduce și mult mai multe beneficii pacienților. Este o procedură mai puțin invazivă și are o gamă mult mai largă de corecție a miopiei. 

Ce este corectarea vederii cu laser RelEx Smile?

LASIK tradițional permite corectarea defectele de vedere prin crearea unui lambou al corneei. Folosind instrumente speciale, i se dă o nouă formă, care modifică capacitatea de focalizare a ochiului, astfel încât să elimine defectul de vedere. La miopi, corneea este prea lungă, deci modificarea constă în reducerea grosimii acesteia. Cu toate acestea, există unele probleme când vine vorba de crearea unui lambou cornean: o incizie mai mare înseamnă, printre altele, probabilitate mai mare de infectare.

Reducerea dioptriilor cu metoda RelEx Smile presupune efectuarea unei mici incizii în cornee, prin care se îndepărtează fragmentul lenticular. Tăietura este de 2-4 mm – cu aproximativ 80% mai puțin decât în cazul procedurii LASIK. Studiile efectuate de oftalmologi britanici demonstrează că această tehnică reduce inflamația la nivelul ochiului și accelerează procesul de refacere după intervenția chirurgicală.

Beneficiile procedurilor RelEx Smile și RelEx Smile Pro

Studiile au arătat că peste 93.3% dintre pacienți au fost mulțumiți de efectele ReLEx Smile. Operația laser ochi cu RelEx Smile permite corectarea vederii de la -0.5, până la -10.00 dioptrii. Cu tehnicile anterioare, cel mai bun efect a fost obținut pentru persoanele cu un defect de cel mult -6.00 dioptrii. Operația cu laser RelEx Smile și operația cu laser RelEx Smile Pro reprezintă cele mai actuale tehnici de reducere a dioptriilor și sunt realizate cu ajutorul femtolaserului VizuMax Carl Zeiss Meditec. Acestea nici nu presupun pierderea țesutului cornean și nici nu provoacă niciun fel de durere în timpul operației.

×
Subiecte în articol: dioptrii operație laser