Cititul rămâne un pas fundamental în procesul de dezvoltare spirituală, intelectuală, personală. Cu cât copiilor le este indusă această premisă de timpuriu, cu atât perspectiva lor ca adult se îmbogățește.
Copilul își va dezvolta dorința și plăcerea pentru citit ascendent, începând de timpuriu. Dacă i se vor citi constant povești , dacă el va observa că oamenii mari, care sunt în preajma lui își alocă timp cititului, va dori și el să facă asta.
Este foarte important dacă micuțul este curios, dacă este constant în dorința lui de a afla ceva , dacă este perseverent. Pentru a deveni un cititor, dacă nu pasionat, măcar constant, copilul trebuie să aibă anumite însușiri și trăsături: puterea de concentrare se număra printre acestea, dar și puterea de înțelegere, cât și o anumită dezvoltare cognitivă.
Pentru mai multe informații despre importanța cititului de la o vârstă fragedă, cât și despre metodele realizării acestui proces la copii, oferite de psihologului Keren Rosner, puteți citi accesând articolul publicat pe blogul Elei Crăciun - www.elacraciun.ro.