x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Sanatatea familiei Anticorpii bezmetici

Anticorpii bezmetici

de Florin Condurateanu    |    27 Iun 2005   •   00:00

Se intampla uneori sa apara o situatie brambura, soldatii par ca au innebunit, nu mai slobozesc gloantele spre inamici, ba, din contra, ei intorc armele si ii ataca pe propriii comandanti.

Se intampla uneori sa apara o situatie brambura, soldatii par ca au innebunit, nu mai slobozesc gloantele spre inamici, ba, din contra, ei intorc armele si ii ataca pe propriii comandanti.
Aceasta aiureala se petrece in organismul unor oameni si medicina denumeste situatia ca boli autoimune. Candva, acestor boli li se zicea "boli colagen", dar mai apoi s-a constatat ca nu tesutul de colagen era tinta acestor maladii, tinta autoanticorpilor buimaci poate fi oricare dintre organele propriului organism. Explica mecanismul acestor boli autoimune profesor doctor Mihai Voiculescu, seful Centrului de medicina interna de la Fundeni si presedintele Asociatiei de studiu al ficatului.

La unii oameni, armamentul aflat in mana soldatilor din linia de aparare a organismului nu mai loveste in agresori, in intrusii care se numesc virusi, microbi etc. Armamentul greseste tintele si ia in catarea pistoalelor propriile organe. S-a dovedit ca radicalii liberi cu potential mare de oxidare, dar si clorul nu mai recunosc structurile proprii fata de structurile nonproprii, acele structuri ale intrusilor care agreseaza organismul si care trebuie eliminati, asa ca la locul luptei, explozibilii din mana soldatilor de aparare, deveniti autoanticorpi datorita unor defectiuni, explozibilii gresesc tinta, izbind in propriile organe. Care ar putea fi mecanismele care conduc la aceasta perturbare ivita in organismul unor oameni? O cale este aceea cum ca niste structuri ale organismului in faza de fat au stat ascunse in profunzime si nu au fost inregistrate ca structuri proprii corpului. In timpul vietii, aceste structuri ies la suprafata, dar, nefiind inventariate ca elemente proprii, sunt atacate de propriii anticorpi, care astfel gresesc tinta. Alta cale care duce la aceste defecte este ca elementele proprii se combina cu elemente straine, neproprii organismului, si atunci soldatii de aparare imunitara trag gloante in propriile organe.

×
Subiecte în articol: viaţă sănătoasă