x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Sanatatea familiei Bebeluşul ars în incubator este foarte bine

Bebeluşul ars în incubator este foarte bine

de Magda Colgiu    |    19 Ian 2010   •   00:00

Starea bebeluşului care a suferit arsuri după ce a fost uitat în incubator la Maternitatea Bucur este foarte bună şi va fi externat când vremea se va mai ameliora, a declarat ieri medicul Dan Enescu, mangerul Spitalului "Grigore Alexandrescu". Copilul cântăreşte aproape 5 kilograme la două luni de la naştere.  "Copilul a recuperat foarte bine după operaţia de transplant, încât nu a fost nevoie să mai facem alte intervenţii", a spus chirurgul. 
 "Nu putem să îl externăm pe o astfel de vreme. Doar din cauza condiţiilor rmeteo nefavorabile îl mai ţinem în spital, pentru că, în rest, el este foarte bine", a subliniat Dan Enescu.
 Alexandru s-a născut la 11 noiembrie, la Maternitatea Bucur şi a fost operat prima dată la 16 noiembrie, la Spitalul "Grigore Alexandrescu", pentru arsură extensivă profundă. Medicii de la Spitalul "Grigore Alexandrescu" i-au făcut atunci transplant de piele, înlăturând 18% din suprafaţa carbonizată când a fost uitat în incubator.  Familia copilului a dat-o în judecată pe asistenta care a uitat copilul în incubator, dar şi spitalul, cerând daune de un milion de euro. 
 

×
Subiecte în articol: viaţă sănătoasă