România are nevoie de o reţea de geriatrie corespunzătoare creşterii numărului persoanelor vârstnice. În acest sens, medicii rezidenţi au lansat între 29 şi 1 octombrie o campanie naţională pentru dezvoltarea reţelei de geriatrie, dar şi pentru evidenţierea problemelor medicale ale persoanelor în vârstă.
Acţiunea se înscrie în evenimentele prilejuite de Ziua Internaţională a Vârstnicului, sărbătorită la 1 octombrie. "Când vorbim despre o persoană vârstnică facem referire la oamenii care au peste 65 de ani. Această vârstă a fost stabilită de Uniunea Europeană şi reprezintă vârsta de pensionare. În 1990, în România populaţia vârstnică reprezenta peste 10%, în 2008 - 15%, iar în 2050 este preconizată să ajungă 25%", a anunţat conferenţiar doctor Gabriel Prada, din cadrul Institutului de Geriatrie şi Gerontologie "Ana Aslan".
La ora actuală, reţeaua de geriatrie este repartizată neuniform, mai deficitară în zona Transilvaniei, unde se înregistrează şi cele mai multe persoane în vârstă. Actuala reţea înregistrează un deficit de cadre medicale extrem de importante pentru un act medical corect.