x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Sanatatea familiei Ce bem, ce mancam - Zuzu, din lapte praf

Ce bem, ce mancam - Zuzu, din lapte praf

de Magda Marincovici    |    18 Dec 2006   •   00:00
Ce bem, ce mancam - Zuzu, din lapte praf

In obtinerea iaurtului Zuzu, producatorul a folosit urmatoarele ingrediente: lapte integral standardizat 3% grasime, lapte praf, fermenti selectionati de iaurt.

In obtinerea iaurtului Zuzu, producatorul a folosit urmatoarele ingrediente: lapte integral standardizat 3% grasime, lapte praf, fermenti selectionati de iaurt. Profesorul doctor Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetari Alimentare, spune ca acest tip de iaurt se incadreaza in gama produselor proaspete din lapte fermentat cu microflora probiotica benefica. Ca o prima observatie a specialistului: "Ar fi un produs excelent, daca s-ar renunta la adaosul de lapte praf". Produsul are o eticheta nutritionala din care putem afla compozitia in nutrienti: grasime 3%, proteine 3,2%, lactoza 4,5%. Densitatea calorica a produsului este scazuta, fiind de 57 Kcal/100 g.

CONCLUZIE. Specialistul nostru precizeaza ca este un iaurt probiotic, hipocaloric, recomandat tuturor categoriilor de consumatori in cadrul unei diete echilibrate si diversificate. Si a doua observatie a specialistului de care trebuie neaparat sa tinem seama: "Cei cu intoleranta la lactoza (zaharul din lapte) vor testa in prealabil gradul de acceptare digestiva a produsului".
Info

RESTRICTII. Comitetul de protectie a sanatatii din New York a hotarat ca in restaurantele din oras sa fie interzise alimentele in a caror compozitie se gasesc grasimi vegetale hidrogenate si partial hidrogenate (margarina). De asemenea, din anul 2008 se va incerca interzicerea comercializarii acestor produse in toate magazinele din New York. Grasimile hidrogenate si partial hidrogenate se regasesc in foarte multe alimente: de la paine, produse de patiserie, dulciuri, maioneze si pana la produsele fast food.

PREZERVATIV. Cercetatorii de la Universitatea statului Utah au elaborat un gel-prezervativ, care le poate apara pe femei de infectia cu HIV. Odata ajuns in vagin, gelul formeaza o pelicula protectoare care impiedica patrunderea virusurilor si bacteriilor periculoase in organism. Noul preparat este mai putin toxic decat alte creme sau geluri intime antimicrobiene. Totusi, potrivit coordonatorului studiului, Patrick Kaiser, sunt necesare analize mai amanuntite pentru a dovedi ca folosirea gelului-prezervativ nu prezinta nici un risc.

×
Subiecte în articol: viaţă sănătoasă lapte