x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Sanatatea familiei Ciocolata ii dispune pe bebelusi

Ciocolata ii dispune pe bebelusi

04 Iun 2004   •   00:00

Se stie ca viitoarele mame poftesc la diferite alimente. Daca exista un aliment pe care ar trebuie in mod special sa-l pofteasca gravidele acela este ciocolata.

MAGDA MARINCOVICI

Pentru ca, daca e sa credem un grup de cercetatori finlandezi, ciocolata ii face fericiti pe nou-nascuti.

STUDIU. Pentru a ajunge la aceasta concluzie, cercetatorii finladezi au studiat peste 300 de femei insarcinate pentru a le cunoaste nivelul stresului si consumul de ciocolata. Dupa sase luni de la nastere, cercetatorii au evaluat si starea generala a bebelusilor. In mod paradoxal, femeile insarcinate care rotaie zilnic cateva patrate de ciocolata au copii mai zambitori si mai bine dispusi. Si femeile insarcinate si stresate amatoare de ciocolata vor cunoaste efectele acestui aliment.

Copiii acestor femei sunt mai calmi, comparativ cu bebelusii adusi pe lume de femei care nu au mancat ciocolata.

STARE POZITIVA. Autorii studiului sunt de parere ca multe substante existente in compozitia cicolatei ar putea trece in timpul sarcinii la fat. Insa cercetatorii finlandezi au mai lansat o explicatie. Femeile gravide consumatoare de ciocolata - aliment asociat prin excelenta placerii - reusesc astfel sa vada viata in roz. Chiar daca deocamdata cercetatorii finlandezi nu se hazardeaza sa puna in legatura directa, in mod categoric, ciocolata cu fericirea bebelusilor, totusi ei sunt convinsi ca acest aliment confera mamei o stare pozitiva, care evident o influenteaza pe cea a copilului. Totusi, autorii studiului le avertizeaza pe viitoarele mame sa nu se lasa cucerite intr-atat de acest aliment, deoarece el este foarte caloric.

×
Subiecte în articol: viaţă sănătoasă ciocolata