x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Sanatatea familiei Copiii si regimul vegetarian

Copiii si regimul vegetarian

de Steluta Indrei    |    11 Aug 2005   •   00:00
Copiii si regimul vegetarian

Daca este corect respectat, regimul vegetarian poate fi adaptat copiilor astfel incat sa nu le afecteze cresterea. Conditia este ca parintii sa le asigure micutilor un aport suficient de calorii, proteine, vitamine, minerale si alte elemente nutritive. Astfel, din perspectiva Asociatiei Americane de Nutritie, regimul vegetarian indeplineste nevoile nutritionale ale copiilor indiferent de varsta. Pentru a avea insa o dezvoltare armonioasa, regula de aur este dieta foarte variata.

OPINIE. Referitor la beneficiile regimului vegetarian asupra copiilor, medicul pediatru Rodica Nanu, secretar stiintific in cadrul Institutului pentru Ocrotirea Mamei si Copilului, spune ca regimul ovo-lacto-vegetarian bine condus, care permite consumul de oua si lactate, este potrivit pentru cei mici. "In schimb, regimul vegetarian pur poate afecta cresterea copiilor, mai ales in conditiile in care dieta de legume si fructe este foarte limitata in tara noastra. Principalele legume consumate de romani sunt cartofii, morcovii, varza si fasolea, iar fructele sunt de asemenea consumate in functie de sezon", adauga dr. Rodica Nanu.

PERICOLE. In cazul regimului vegetarian strict este interzis orice produs de origine animala. Din aceasta cauza copiii obligati sa urmeze un astfel de regim sunt in pericol de a deveni anemici sau de a avea greutatea si talia mai mici comparativ cu semenii lor care au o dieta echilibrata. In scopul prevenirii acestor probleme, chiar si in cazul copiilor care au un regim ovo-lacto-vegetarian sunt necesare suplimente de vitamine (A, B, D, E) si minerale (zinc, seleniu). (Steluta Indrei)

×
Subiecte în articol: viaţă sănătoasă vegetarian