x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Sanatatea familiei De ce tusesc hipertensivii

De ce tusesc hipertensivii

de Florin Condurateanu    |    04 Noi 2006   •   00:00
PULSUL MEDICINEI
Atunci cand un om este diagnosticat ca fiind hipertensiv, el trebuie sa stie ca se cununa pentru toata viata cu medicamente. Hipertensiunea arteriala este o boala cronica si medicamentele trebuie inghitite zilnic.
Explica si efectele secundare ale unor medicamente impotriva hipertensiunii col. dr. Muresan, de la Spitalul Clinic Militar Central.

In tratarea hipertensiunii se fac combinatii de medicamente. Si aceasta combinatie de pilule precum si dozele nu se nimeresc de prima data si se fixeaza prin tatonari. Unele dintre cele mai importante medicamente hipotensoare, adica de scaderea tensiunii arteriale, sunt inhibitorii de enzime de conversie. O serie de inhibitori din aceasta clasa dau ca efect secundar o tuse, dar tusea nu apare la toti pacientii si nu e pana la urma un disconfort care deranjeaza foarte tare, mai ales ca la unii suferinzi aceasta tuse ca efect nedorit dispare dupa un timp. Medicina a realizat dupa cercetari minutioase o serie de clase noi de hipotensoare, medicamente noi numite sartani, care sunt tot inhibitori de enzime de conversie, dar aceste pipule sunt mai bine tolerate de bolnavi si se limiteaza efectul secundar de tuse.

×
Subiecte în articol: viaţă sănătoasă