x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Sanatatea familiei Fara ciocolata la bebelusi

Fara ciocolata la bebelusi

de Steluta Indrei    |    21 Dec 2005   •   00:00
Fara ciocolata la bebelusi

De Sarbatori in casa oricarei familii se gasesc tot felul de bunatati care le fac cu ochiul copiilor. Dintre toate, ciocolata este cea mai atractiva.Desi este greu sa reziste dorintelor micutilor, parintii trebuie sa aiba grija pentru ca acest dulce le poate face rau copiilor.

De Sarbatori in casa oricarei familii se gasesc tot felul de bunatati care le fac cu ochiul copiilor. Dintre toate, ciocolata este cea mai atractiva. Desi este greu sa reziste dorintelor micutilor, parintii trebuie sa aiba grija pentru ca acest dulce le poate face rau copiilor.

Nutritionistii spun ca echilibrul alimentar al copilului este mult prea important pentru a fi perturbat, chiar si in perioada sarbatorilor Craciunului. In ciuda tentatiei parintilor de a le face pe plac prichindeilor, ciocolata este contraindicata inainte de varsta de 2 ani. De ce? In primul rand intrucat cacaoa este foarte greu de digerat pentru bebelusi. Iar in al doilea rand, deoarece ciocolata contine cafeina. Si chiar in cantitati considerabile, fiindca patru patratele de ciocolata reprezinta doza de cafeina dintr-o cafea expresso. De aceea este atat de ferm contraindicata in cazul copiilor. Ei sunt foarte sensibili la cafeina din cauza careia devin agitati si prost dispusi.

Parintii care totusi nu vor sa-si priveze pruncii de acest delicios desert le pot cumpara produse pe baza de ciocolata special concepute pentru ei. Dar, atentie, si acestea trebuie sa le fie oferite in functie de varsta (nu inainte de 7-12 luni) si in cantitati moderate (o data sau de doua ori pe zi).

GRASIMI. Alimentele pentru bebelusi nu trebuie sa contina o mare cantitate de grasimi. Din acest motiv, dulciurile recomandate sunt degresate. In cazul celor pe baza de ciocolata, ele contin doar 5% praf de cacao.

Parintii care ignora recomandarile nutritionistilor risca sa-si predispuna copiii la alergii sau la obezitate. De aceea, pentru orice aliment nou pe care doresc sa-l introduca in alimentatia copilului este bine sa ceara sfatul medicului.

×
Subiecte în articol: viaţă sănătoasă ciocolata