PULSUL MEDICINEI
Se intampla ca unii din cei care vin la camera de garda in pline palpitatii sa plece de acolo fara nici un tratament. Asta ii infurie si ii boscorodesc in sinea lor pe medici crezand ca au nasolit cazul lor.
Tulburarile de ritm, adica tahicardiile, flaterele, fibrilatiile, pot aparea si pe inimi sanatoase si atunci nu se impune nici un tratament. Medicina spune ca nu exista om care sa nu fi avut in timpul vietii o tulburare de ritm. Unii oameni nici nu simt acele extrasistole, care sunt de fapt o bataie in plus a inimii.
Explica tratamentul in fibrilatii dr. Gabriel Tatu Chitoiu, medic primar cardiolog la Spitalul Clinic de Urgente Floreasca. Tahicardiile paroxistice, flaterul, fibrilatiile sunt aritmii rapide si ele pot avea loc in atrii, numindu-se atriale, sau in ventricole capatand denumirea de aritmii ventriculare. Daca se constata ca exista niste boli ale inimii care au generat aceste tulburari de ritm se trece la tratamente care pot fi medicamentoase sau terapii interventionale constand din manevre care prin curenti de inalta frecventa intrerup circuitele anormale din inima, prin care se transmit semnale producatoare de tulburari ale ritmului cardiac.
Citește pe Antena3.ro