x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Sanatatea familiei În curând: Unităţi de terapie intensivă intermediară

În curând: Unităţi de terapie intensivă intermediară

de Magda Marincovici    |    12 Mai 2009   •   00:00

În cel mult două săptămâni va intra în vigoare Regulamentul de organizare şi funcţionare a secţiilor de anestezie terapie intensivă (ATI), a anunţat preşedintele Societăţii Române de ATI, profesorul doctor Şerban Marinescu, directorul Spitalului de Urgenţă Universitar Elias.



Potrivit noului regulament, în fiecare spital va trebui să funcţioneze, pe lângă unitatea de terapie intensivă (UTI), şi o unitate de terapie intermediară. La unitatea de terapie intensivă intermediară, pacienţii postopertori vor fi supravegheaţi între 1 şi 24 de ore, până îşi revin.

Prof. Marinescu spune că "peste tot în lume în ATI există un număr limitat de paturi, iar internarea bolnavilor în aceste zone se face cu respectarea anumitor criterii. Una dintre problemele cu care se confruntă secţiile de ATI vizează cu certitudine internarea cazurilor care intră în sfera medicinei paliative. Este vorba de pacienţi cu accidente vascular-cerebrale grave de la început, cu decebrare, cancere cu metastaze multiple, cărora nu le poţi administra terapii nelimitate".

În România sunt 1.100 de medici anestezişti, un număr constant de vreo 18 ani, deoarece aproximativ 200 - 300 de medici au plecat din ţară. Acestea sunt câteva dintre subiectele ce vor fi abordate în cadrul Congresului Societăţii Române de Anestezie-Terapie Intensivă cu participare internaţională, care va avea loc între 13 şi 17 mai la Sinaia.

×
Subiecte în articol: viaţă sănătoasă