x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

Mame la 16 ani

de Steluta Indrei    |    29 Iun 2008   •   00:00
Mame la 16 ani

O veste şocantă tulbură liniştea micului oraş Gloucester din nord-estul Statelor Unite. 18 eleve de la liceul din localitate au hotărît să rămînă însărcinate şi să nască în aceeaşi perioadă.



O veste şocantă tulbură liniştea micului oraş Gloucester din nord-estul Statelor Unite. 18 eleve de la liceul din localitate au hotărît să rămînă însărcinate şi să nască în aceeaşi perioadă, relatează AFP.

Totul a început în urmă cu cîteva luni, cînd mai multe eleve s-au prezentat la infirmeria liceului pentru a efectua teste de sarcină. "Cele 18 fete în vîrstă de 16 ani nu şi-au ascuns bucuria la aflarea veştii că sînt însărcinate", a declarat Cristopher Farmer, şeful Biroului pentru educaţie din Gloucester, un orăşel de 35.000 de locuitori, dintre care 92% sînt albi. Anunţul celei de-a 18-a sarcini a apărut recent în ziarul local Gloucester Daily Times. Însă întîmplările de la Gloucester High School au devenit subiect de presă la nivel internaţional o dată cu publicarea unui articol în săptămînalul Time. Citînd surse locale, ziaristul de la Time precizează că minorele au făcut o înţelegere pentru a-şi creşte împreună copiii pe care urmează să-i aducă pe lume.

NEIDENTIFICAŢI
. Taţii copiilor, care nu sînt identificaţi pînă în prezent, au peste 21 de ani, dacă este să le credem pe fetele însărcinate. Ei ţin să-şi păstreze anonimatul, pentru că ar putea fi acuzaţi de corupere de minore, potrivit legislaţiei statului Massachusetts, din care face parte Gloucester. "Decizia de a-i pune sub acuzare sau nu rămîne la latitudinea procurorului de la tribunalul de minori", a subliniat un asistent al procurorului.

"Povestea cu înţelegerea de a-şi creşte copiii împreună este exagerată. Primarul oraşului Gloucester, Carolyn Kirk, şi directorul liceului, Joseph Sullivan, au stat de vorbă cu ziaristul de la Time şi consideră că articolul apărut este inexact", a declarat pentru AFP Greg Verga, membru în consiliul de administraţie al şcolii.

"Am aflat de cele 18 sarcini în martie. Am verificat starea elevelor şi am constatat că, într-adevăr, sînt însărcinate. Apoi am creat un grup de lucru, astfel încît să adoptăm deciziile potrivite privind şcolarizarea celor 18 fete", a precizat Amy-Beth Healey, profesoară la Gloucester High School. Liceul dispune de o creşă, însă nu sînt locuri suficiente.

ŞOC. În prezent, liceul a intrat în vacanţă. Cele 18 eleve îşi vor relua cursurile în septembrie, cînd deja vor fi mame. Potrivit AFP, vestea că 18 eleve vor naşte în aceeaşi perioadă a fost un şoc pentru comunitatea din Gloucester. În acest orăşel situat la 60 de kilometri de Boston, venitul mediu pe cap de locuitor ajunge la 58.450 de dolari pe an, adică peste media naţională. "Este o ruşine pentru oraşul nostru, dar aceşti copii nu sînt supravegheaţi de părinţi", a afirmat pentru AFP un localnic.

×
Subiecte în articol: viaţă sănătoasă gloucester