PULSUL MEDICINEI
Ce sa facem ca sa intarziem instalarea batranetii in celula nervoasa? In primul rand, sa ducem o viata sanatoasa cu o alimentatie sanatoasa.
In al doilea rand, sa nu ne luptam dand peste cap ritmurile biologice, ci sa le folosim in regim firesc: sa nu pierdem noptile si sa ne culcam cum ne dicteaza ceasul biologic, la 10-11 seara, si sa ne sculam cum e reglat organismul, la 6-7 dimineata. Apoi, iesirea la pensie nu trebuie sa insemne prabusire, ci sa lucram in continuare cu creierul, sa facem integrame, sa citim, chiar sa invatam limbi straine, sa facem lectii cu nepotii ca gimnastica a mintii, sa nu se lase loc imbatranirii celulei nervoase.
Aceste hobby-uri si actiuni ale creierului trebuie efectuate constant, dupa iesirea la pensie si, ca sa fie eficiente, ele trebuie sa-ti faca placere. De asemenea, trebuie sa ne lasam de fumat, caci fumatul favorizeaza stresul oxidativ provocat de radicalii liberi care sunt principalii vinovati de imbatranirea precoce. Delasarea si trecerea creierului pe linie moarta sunt drumurile sigure spre senilitate, instalata devreme si pustiitor.Citește pe Antena3.ro