x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

Ştiri pe scurt

03 Iul 2009   •   00:00

3 iulie 2009



RADIAŢII ÎN UNGARIA
Oficiul de Meteorologie din Ungaria a emis o alertă privind radiaţiile cu unde ultraviolete de tip B (UV-B), în care anunţă că se aşteaptă un nivel al radiaţiilor de până la 7,6 în toată ţara, cu excepţia zonei de sud-est, relatează MTI.  Populaţia trebuie să evite expunerea la soare între orele locale 11:00 şi 15:00 (12:00 şi 16:00, orele României), o expunere de 15 minute fiind suficientă pentru a produce arsuri la nivelul pielii. Populaţia este sfătuită să stea în perioada prânzului în locuri răcoroase şi să bea multe lichide.

ASOCIAŢIA PAVEL
România participă între 6 şi 15 iulie în Turcia la proiectul internaţional "Hands Tenacious of Live" pentru susţinerea copiilor afectaţi de leucemie. Echipa României va participa, alături de Portugalia, Luxemburg, Polonia, Ungaria, Turcia, la o serie de activităţi artistice. Partea română va fi reprezentată de Asociaţia PAVEL (Primind Ajutor Viaţa este Luminoasă), prin patru tineri supravieţuitori ai leucemiei, cu vârste între 18 şi 23 de ani. "Este o oportunitate deosebită pentru noi să ne prezentăm ţara, tradiţiile, cultura, a declarat Raluca Tănase, team-liderul echipei Asociaţiei PAVEL.

VEGETARIENII ŞI CANCERUL

Persoanele vegetariene sunt cu 12% mai puţin expuse riscului de a dezvolta cancer, potrivit unui studiu realizat de cercetătorii britanici, publicat în British Journal Of Cancer. Realizat pe un eşantion de 60.000 de persoane, studiul a venit cu o descoperire surprinzătoare: riscul de dezvoltare a cancerelor sangvine-leucemie, mielom şi limfom non-Hodgkin este cu 45% mai scăzut la persoanele vegetariene. Cu toate acestea, efectul protector al alimentaţiei vegetariene nu se aplică şi în cazul cancerului la colon. Grupul vegetarienilor a prezentat chiar o rată mai ridicată de cancer la colon.

DEZBATERE DESPRE H1N1

Specialişti din 50 de ţări s-au întrunit ieri în Cancun, Mexic, pentru a dezbate problema pandemiei de gripă porcină. Evenimentul, care durează două zile, se doreşte a fi un schimb de experienţă în urma căruia specialiştii speră să găsească soluţii pentru a încetini răspândirea virusului H1N1. Întrunirea are loc la mai bine de două luni de la prima alertă cu privire la gripa porcină. De atunci, virusul s-a răspândit în peste o sută de ţări, a infectat mai bine de 70.000 de oameni şi a ucis peste 300 de persoane la nivel mondial.

×
Subiecte în articol: viaţă sănătoasă