x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Starea de sanatate Angajații medicali, care au fost infectați cu COVID-19, sunt protejați timp de 5 luni

Angajații medicali, care au fost infectați cu COVID-19, sunt protejați timp de 5 luni

14 Ian 2021   •   10:34
Angajații medicali, care au fost infectați cu COVID-19, sunt protejați timp de 5 luni

Majoritatea personalului medical implicat în lupta cu pandemia de coronavirus sunt imunizați pentru cel puțin 5 luni îmmpotriva virusului SARS-CoV-2, potrivit unui studiu Public Health England, scrie AFP.

Cercetătorii au găsit 44 de potențiale reinfectări în rândul a 6.614 angajați din sănătate. În urma testelor au relevat faptul că timp de 5 luni au avut anticorpi, în perioada iunie 2020 - noiembrie 2020. Acest lucru înseamnă o protecție de 83%.  Totuși, deși anticorpii protejează împotriva reinfectării, date preliminare arată că unii sunt purtători ai virusului și îl pot transmite mai departe. 
"Ştim de acum înainte că majoritatea celor care au avut virusul şi au dezvoltat anticorpi sunt protejaţi contra unei reinfectări, dar această protecţie nu este totală şi nu ştim deocamdată cât timp durează. Noi credem, iar acesta este un aspect foarte important, că oamenii pot să transmită în continuare virusul", a spus coordonatoarea studiului, Susan Hopkins.

La analiză au participat circa 20.800 de angajați din sănătate.

În luna decembrie 2020, un articol din New England Journal of Medicine arăta că persoanele care au trecut prin boală sunt protejate timp de 6 luni.

 

×
Subiecte în articol: COVID sanatate