x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Starea de sanatate Cancerul a lovit-o a doua oară

Cancerul a lovit-o a doua oară

de Ionela Gavriliu    |    24 Sep 2010   •   00:00
Cancerul a lovit-o a doua oară

Ce şanse sunt ca fulgerul să lovească în acelaşi loc? Aşa se liniştea acum doi ani o tânără care tocmai scăpase de coşmarul cancerului de col uterin şi care zâmbea din nou cu încredere zilei de mâine.

Cu sufletul greu că nu va mai putea avea copii, cu organismul ars de chimioterapie, tânăra găsise puterea de a merge mai departe, de a da încredere celor din jur prin exemplul optimismului ei. Nu mai conta că a aflat de tumoare chiar în luna de miere, nu mai conta că visul de a avea copii i se spulberase. Trăia!

Anul acesta, Alexandra a început să se simtă slăbită. O tuse uscată şi sâcâitoare nu i-a dat pace săptămâni la rând. După diagnosticul iniţial de pneumonie, Alexandra a auzit din nou numele teribilei boli de care a crezut că a scăpat pentru totdeauna: cancer. Plămânii şi rinichii îi sunt atinşi de metastaze.

"Dacă la prima luptă cu cancerul Alexandra avea o stare de spirit foarte bună, mai terminaţi eram noi, prietenii şi familia, acum nu mai e aşa. A doua oară e prea mult. Mama ei, când a auzit iar de cancer, a stat pe calmante o perioadă. Acum începe să-şi revină, să fie tare pentru fata ei", spune cu lacrimi în voce prietena din copilărie a Alexandrei, Alexandrina David. Cele două au fost colege de şcoală din clasa a V-a până în clasa a XII-a în Oneşti, oraşul natal. Când nu e plecată la tratament, Alexandrina îşi sună aproape zilnic prietena să afle cum se simte. "Dar chimioterapia a slăbit-o rău. I-a afectat şi auzul, aşa că ne înţelegem destul de greu", explică aceasta chinurile prin care trebuie să treacă din nou prietena ei.

"Până acum doi ani visam că cineva îmi va spune «mama»... acum mă duc la culcare visând că mă voi trezi dimineaţa, că mă voi naşte pentru încă o zi! Tot ce îi cer visului este să îmi aducă însă o zi fără durere şi o zi cu încă un vis şi încă o dimineaţă. Am 27 de ani şi încă nu am apucat să fac tot ce mi-am dorit pe lumea aceasta. Mă simt o tânără bătrână!", spune Alexandra cu tristeţe.

Pentru că medicii din România nu i-au dat mari şanse şi pentru că prima oară şedinţele de chimioterapie din ţară au băgat-o în comă, Alexandra se tratează acum la o clinică din Turcia. A urmat două şedinţe de chimioterapie şi mai are încă două. Scopul e să localizeze cât mai bine tumorile pentru ca doctorii să le elimine apoi. Fiecare şedinţă e un supliciu pentru organismul slăbit al fetei.

"A mai trecut un week-end în care m-am odihnit muuult. Unul dintre efectele imediate ale chimioterapiei e că obosesc repede. Foarte repede. Practic, în condiţiile astea, un drum până la baie e ca o excursie pe munte în termeni de efort. Aşa că tot ce pot face e să-mi conserv energia cât pot de bine şi să am răbdare. Prin urmare dorm, dorm mult. Şi aştept să treacă cât mai repede efectul ca să mă pot bucura de o seară în compania familiei fără să închid ochii la fiecare cinci minute. Azi n-am putut să observ că a venit toamna... de-a binelea.

Recunosc că mi-aş fi dorit să mă fi bucurat de ultimul weekend cald, dar sper ca visul să-mi mai aducă unul când mă voi simţi mai bine. Şi-mi doresc să-l petrec în parc, să ascult natura, s-o respir şi s-o rog pe ea să-mi împrumute puţin din energia ei", povesteşte Alexandra pe blogul ei. Costurile pentru întregul tratament, estimate de Anadolu Medical Center din Turcia, se ridică la 50.000 de euro. Până acum, din donaţii şi alte ajutoare, tânăra a reuşit să strângă jumătate din sumă. Să-i dăm aripi pentru următoarele vise! Cei care vor să o ajute pe Alexandra pot face donaţii în conturile deschise pe numele Alexandrei Apostol la Raiffeisen Bank, sucursala din Aleea Trandafirilor nr. 8, Oneşti, Bacău.

Cont Lei:
RO 26 RZBR 0000 0600 1048 3006
Cont Euro:
RO 10 RZBR 0000 0600 1062 9958
SWIFT code: RZBRROBU

×
Subiecte în articol: pagina de suflete