x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Starea de sanatate Ce nu trebuie sa mananci ca sa eviti cancerul!

Ce nu trebuie sa mananci ca sa eviti cancerul!

11 Dec 2017   •   12:22
Ce nu trebuie sa mananci ca sa eviti cancerul!

In fiecare zi consumam diverse produse, a caror origine ne ridica uneori semne de intrebaresi al caror impact asupra starii noastre de sanatate ramane mai mult sau mai putin o nebuloasa. Medicii au intocmit o lista neagra cu alimentele care ar putea favoriza dezvoltarea cancerului in cazul unui consum nechibzuit.

 

1. Preparate din carne (jambon, carnati, cremvusti, etc)

Aceste produse contin nutriti care ajuta la conservarea lor, conferindu-i, totodata, o culoare roz. Dar adivul este suspectat ca favorizeaza aparitia cancerului digestiv si ca joaca un rol in inflamarea cailor respiratorii. Este concluzia unui studiu publicat, la inceputul acestui an, de revista de medicina Thorax.

2. Carne rosie

Bazandu-se pe mai mult de 800 de studii, Centrul international de cercetare a cancerului (CICR), agentie specializata a Organizatiei mondiale a sanatatii (OMS), a clasat in 2015 carnea rosie ca fiind "probabil cancerigena". O chestiune care inca nu a fost elucidata in totalitate.

3. Faina alba rafinata

Acest produs contine o mare cantitate de glucide, favorizand, astfel, riscul riscul de cancer la san, prin crestere rapida a nivelului de zahar din sange. Acest lucru conduce la o propagare a celulelor canceroase. Iata de ce specialistii recomanda quinoa, faina de orz sau cea de migdale.

4. Popcornul facut la microunde

Floricele pentru cuptoarele cu microunde sunt ambalate in saculeti a caror dublura contine acizi carboxilici perfluorurati (ACPF). Potrivit unui studiu realizat de cercetatorii de la Universitatea din Toronto in 2008, acesti compusi ar fi susceptibili de a cauza proleme de fertilitate, precum si cancer. 

5. Alcoolul

Consumul de alcool este un factor determinant pentru aproape jumatate din cazurile de cancer al cavitatii bucale si orofaringian la barbati si aproximativ un sfert din respectivele afectiuni la femei, avertizeaza revista medicala Cancer Journal for Clinicians. Trebuie consumat cu moderatie!

6. Bauturile dulci sau gazoase

Limfomul, leucemia, cancerul de prostata si, la femei, riscul de AVC. Printre altele, barbatii care consuma echivalentul unei doze de bautura gazoasa pe zi manifesta un risc ridicat de cancer la prostata, arata un ultim studiu efectuat de oamenii de stiinta suedezi si publicat in revista americana Journal of Clinical Nutrition.

7. Chipsurile

Foarte bogate in calorii, alimentele pregatite rapid, in primul rand chipsurile, sunt foarte grase si contin mult zahar. Daca se consuma fara noima, exista riscul de a contracta maladii cardio-vasculare, cancer si diabet.

8. Conserve de rosii

Conservele de rosii reprezinta un pericol real, compozitia folosita ca invelis interior al cutiilor fiind alcatuita din produse chimice cunoscute sub numele de bisphenol-A sau BPA. Un produs extrem de toxic si care permite accelerarea cresterii celulelor canceroase in organism, potrivit agentiei Ecologie.

×