Ți-ai propus ca anul acesta să te ții serios de treabă? Plătești un abonament lunar la sala de sport, dar la care nu te duci mai deloc?
Pierderea kilogramelor și tonifierea necesită un efort imens și multă motivație. Pe lângă aceste lucruri, mai ai nevoie și de inteligență. Serios. Trebuie să știi ce faci. Degeaba petreci ore întregi la sală dacă nu faci ce trebuie.
Nutriționistul și dieticianul Nichola Whitehead a pus laolaltă cele mai întâlnite zece erori pe care oamenii le fac atunci când vor să slăbească. Iată ce trebuie să eviți:
- Cumpărarea alimentelor pe care scrie “fără zahăr”, “diet”, sau “zero calorii”.
Să fim serioși. Cola dietetică, sau mâncarea fast-food cu cele mai puține grăsimi sunt același lucru cu cele normale. Dacă vrei să ai rezultate, elimină-le în întregime. Nu te păcăli.
- Cardio în schimbul greutăților
Greutățile sunt intimidante. Exercițiile sunt grele. Este mult mai ușor să transpiri de banda de alergat. Ridicarea greutăților însă este mult mai eficientă în a face mușchi și de a scăpa de grăsimea inestetică și de burtă.
- O oră pe bandă este mai eficientă decât un antrenament scurt și intens
Total greșit. Poate doar în capul tău. Crezi că cu cât alergi mai mult, cu atât e mai bine? Nu neapărat. 15 minute de antrenament intens (HIIT), unde poți arde grăsimile foarte repede prin exerciții la viteză mare sunt mult mai eficiente decât o alergare ușoară de o oră.
- Nu te dormi suficient
Studiile au arătat că persoanele care dorm mai puțin de șase ore pe noapte sunt predispuse în a pune câteva calorii a doua zi. Așadar, asigură-te că dormi cele opt ore, adaugă Indy100.
- Nu ai ținte realiste
Dacă muncești din greu poți obține tot ce îți dorești. Dar nu se întâmplă peste noapte. Nu îți stabili ținte imposibile, pentru că vei ajunge să fii foarte dezamăgit de tine.
- Confuzia dintre pierderea în greutate și arderea grăsimilor
De fapt, tot ceea ce faci este să transformi grăsimea în mușchi. Iar mușchii sunt mult mai denși decât grăsimea. În concluzie, vei putea face progrese excelente, chiar dacă vei avea aceeași greutate. Vei avea un corp tonifiat, dar cântarul va arăta aceeași greutate.
- Nu bei suficientă apă.
Este de la sine înțeles. Hidratarea e importantă. Vitală. Esențială.
- Te cântărești prea des
Ai răbdare. Greutatea poate varia în cursul zilei în funcție de ce ai mâncat ultima dată, de alte funcții ale organismului, șamd. Este vorba de un țel pe termen lung.
- Alimentația insuficientă
Într-adevăr, trebuie să îți schimbi stilul alimentar și, cel mai probabil, să mănânci mai puțin. Dar dacă nu mănânci ceea ce trebuie și în cantitățile necesare, nu vei avea energia de a face exercițiile de sport.
- Nu consumi proteine suficiente
Cum spuneam anterior, nu este vorba doar despre cât mănânci, ci și despre ce mănânci. Proteinele sunt vitale. Asigură-te că vei consuma 0,8 g per kilogramul greutății tale în fiecare zi (ex: 60 kg = 48 g proteine).