x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Starea de sanatate CORONAVIRUS – Noul sindrom care îi derutează pe specialiștii mondiali

CORONAVIRUS – Noul sindrom care îi derutează pe specialiștii mondiali

19 Mai 2020   •   09:15
CORONAVIRUS – Noul sindrom care îi derutează pe specialiștii mondiali
Sursa foto: Hepta

De câteva zile, toată presa internațională serioasă titrează despre un nou sindrom apărut la copiii infectați cu coronavirus în mai multe țări europene și în SUA și care îi îngrijorează pe specialiști. Este vorba despre copii internați la terapie intensivă la care s-a constatat o stare inflamatorie multisistem. Marea Britanie, Franța, Italia, Spania și SUA au raportat internări de copii cu simptome agravate de COVID 19, sindromul șocului toxic și sindrom Kawasaki. Un copil de 9 ani din Franța a murit în urma unui stop cardio-respirator și alți 3 copii au fost raportați decedați în New York din cauza acestui sindrom nou.

 

Organizația Mondială a Sănătății a emis și o avertizare ca oamenii să fie atenți la simptomele apariției acestui sindrom, adică: febră, dureri abdominale prelungite, iritații, ochi injectați, ritm cardiac accelerat. Adriana Treboulet, director asociat la Centrul pentru Cercetarea Bolii Kawasaki al Universității California, din San Diego, a explicat pentru Euronews, în articolul pe care îl puteți citi AICI: “Caracteristicile sunt febră, ochi roșii, buze roșii, limbă roșie, iritație, pot exista umflări și înroșire a mâinilor și picioarelor și, de asemenea, poate apărea umflarea ganglionilor limfatici și a gâtului. Poate provoca umflarea arterelor inimii iar asta poate rămâne pe tot restul vieții și poate duce chiar și la atac de cord.” Dr. Treboulet mai spune că boala poate fi blândă dar cam la un sfert dintre copii apar anevrisme coronariene ale arterelor și umflarea arterelor inimii.

Kate Sullivan, profesor de pediatrie la Spitalul pentru Copii din Philadelphia, citată tot de Euronews, spune: “Boala Kawasaki este recunoscută de mult timp și chiar este atât de oribilă pe cât sună. Apare inflamație la fiecare organ din corp. De obicei, oamenii văd prima dată manifestările pe piele dar ce ne îngrijorează cel mai tare este că afectează inima iar inflamațiile la inimă sunt întotdeauna periculoase.”

 

Citește mai mult pe andreeasava.ro

×