x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Starea de sanatate ”Cum putem combate halitoza?”

”Cum putem combate halitoza?”

08 Ian 2013   •   00:47
”Cum putem combate halitoza?”

CAMPANIE DE INFORMARE PUBLICĂ ■ ”Sănătatea dentară a familiei mele”
Halitoza sau respirația cu miros neplăcut, este o problemă de igienă orală cu care se confruntă peste 40% din populație. Aceasta poate crea disconfort și neplăceri în relaționarea cu persoanele apropiate. Primul instinct este de ne feri de oamenii din jur, și la nevoie, să discutăm doar strictul necesar. Înainte de a ne distanța de prieteni, colegi, familie, trebuie să știm că halitoza este o afecțiune care poate fi combătută.

Dar pentru a face acest pas, este important să depistăm motivele care stau la baza unei respirații urât mirositoare, iar acestea sunt dintre cele mai numeroase. În majoritatea cazurilor, această problemă apare dimineața, când secreția salivară scade și apar bacteriile. De asemenea, halitoza se întâlnește mai frecvent la persoanele care țin regim sau care sar peste mese, la cele care nu se hidratează suficient și care consumă des băuturi alcoolice. Alte cauze care pot duce la apariția unei respirații cu miros neplăcut includ consumul unor alimente puternic aromate (ceapă, usturoi, ardei iute), fumatul, igiena orală precară (periaj incorect, nefolosirea aței dentare), dar și afecțiunile gingivale.

Probleme din alte zone ale organismului pot determina un miros neplăcut al gurii, și aici întâlnim sinuzita infecțioasă, diabetul, boala de reflux gastro-esofagian, boli hepatice, renale, precum și cancere.

Cum putem trata respirația urât mirositoare?
Pentru a avea o respirație cât mai plăcută, medicul stomatolog ne recomandă să urmăm câțiva pași simpli:
    ■ Să facem gargară cu apă de gură în fiecare dimineață
    ■ Să ne periem corect dinții
    ■ Să folosim ața dentară cel puțin o dată pe zi
    ■ Să adoptăm o dietă bogată în fructe și legume
    ■ Să evităm alimentele puternic aromate
    ■ Să mestecăm gumă fără zahăr

Dacă respiraţia neplăcut mirositoare persistă şi nu se ameliorează printr-un periaj corect şi folosirea aţei dentare, aceasta poate indica o problemă mai gravă şi trebuie consultat medicul stomatolog pentru o verificare mai amănunțită.

Clinica Stomatologică Multident – clinica familiei tale, atât prin calitatea serviciilor oferite, cât și prin măsurile stricte de igienă și sterilizare, pune la dispoziția pacienților săi o echipă de profesioniști care asigură cele mai bune și sigure condiții de tratament pentru orice fel de probleme stomatologice!   

De asemenea, în 2012, Clinica Stomatologică Multident, în parteneriat cu Jurnalul Național și SfatulPărinților.ro, a demarat campania de informare publică ”Sănătatea dentară a familiei mele” în școlile și grădinițele din București, prin care își dorește să aducă în atenția întregii familii, regulile unei igiene orale corecte, importanța vizitelor periodice la cabinetul stomatologic, dar și necesitatea siguranței actului medical.
Mai multe informaţii pe site-ul: www.multident.ro

×
Subiecte în articol: halitoza