x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Starea de sanatate Explicațiile expertului în mindfulness: 3 activități pe care le putem face dacă plouă afară

Explicațiile expertului în mindfulness: 3 activități pe care le putem face dacă plouă afară

29 Mai 2019   •   15:55
Explicațiile expertului în mindfulness: 3 activități pe care le putem face dacă plouă afară
Sursa foto: pixabay.com

De cele mai multe ori, atunci când plouă afară, această stare se transfere și în sufletul nostru. Privim picăturile mari de ploaie care se așează pe geam, ne focalizăm atenția pe ele și fără să ne dăm seama, empatizăm cu ele. În acel moment, se face transferul de energie, starea noastră fizică și psihică se schimbă, iar noi ne întristăm.

În opinia expertului în mindfulness Dana Predu, sunt momente în viaţă când tristeţea pune stăpânire pe fiinţa noastră, iar noi suntem inerți, pur și simplu o lăsăm în interiorul nostru: nu o judecăm, nu o privim cu ură, nu ne luptăm cu ea. „O primesc nemişcată, îi simt forma brută, încerc să înţeleg de ce vrea să-şi facă adăpost în sufletul meu, ce o hrăneşte cu adevărat şi de ce are nevoie din partea mea ca să meargă mai departe, să-şi găsească perechea ei…fericirea. După ce iau contact cu tristeţea decid să o las să se transforme într-o variantă benefică pentru mine”, explică Dana Predu, autorul cărții “Minutul de mindfulness”.

 

3 activităţi pe care le face expertul în mindfulness Dana Predu în zile cu ploaie:

  1. Privesc conştient natura! “Îmi aleg un colţ de geam pe care privesc afară şi încep să mă conectez cu tot ceea ce văd. Folosesc simţurile pentru a empatiza cu natura. Privesc cu atenţie firul de iarbă udă, miros aerul umed şi miresmele aduse de ploaie, ating picăturile scurse pe geamul meu şi aduc un zâmbet pe faţa mea. Sunt în viaţă!”, spune Dana Predu.
  2. Scriu în agendă! “Se spune că lucrurile frumoase iau naştere din durere, din tristeţe. Aleg să scriu o pagină în agenda fără un scop anume, pur şi simplu îmi iau un pix şi mă las condusă de ceea ce primesc de la Univers. Şi da, ies lucruri minunate din sufletul meu, poveşti ce aveau nevoie de sfârşit”, explică specialistul.
  3. Aduc recunoştinţa aproape de mine! “Privesc cerul şi spun mulţumesc. Ştiu sigur că după ploaie vine soarele, este doar o noţiune de timp. Mulţumesc pentru tot ceea ce sunt şi voi fi, pentru tot ceea ce am şi voi avea, mulţumesc pentru ploaia de afară şi din sufletul meu”, conchide expertul în mindfulness Dana Predu, autorul cărții “Minutul de mindfulness”.      

×