x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Starea de sanatate Fericire ucisă de boală

Fericire ucisă de boală

de Cristinel C. Popa    |    12 Sep 2008   •   00:00
Fericire ucisă de boală

Tînăra care visa să devină mamă suferă de leucemie. Familia sa şi-ar vinde casa, tot ce a agonisit de-a lungul timpului, numai să o poată salva. Viaţa ei însă valorează acum peste 170.000 de euro. Atît costă operaţia pe care trebuie să o realizeze în străinătate.

Tînăra care visa să devină mamă suferă de leucemie. Familia sa şi-ar vinde casa, tot ce a agonisit de-a lungul timpului, numai să o poată salva. Viaţa ei însă valorează acum peste 170.000 de euro. Atît costă operaţia pe care trebuie să o realizeze în străinătate.

 
Pînă cu cîţiva ani în urmă era colega noastră. Scria şi ea, ca şi noi, articole la ziar, pentru ca voi, cititorii, să fiţi informaţi. Acum, tot voi o puteţi salva de la moarte. Felicia Cilinschi, o tînără jurnalistă din Iaşi, a descoperit recent că suferă de o afecţiune teribilă: leucemie acută limfoblastică tip B. Singura ei salvare constă în efectuarea unei operaţii de implant de ţesut medular care, din păcate, se efectuează doar în străinătate. Intervenţia costă cu tot cu cheltuielile de spitalizare cel puţin 170.000 de euro, dacă se efectuează într-o clinică din Israel, şi 200.000 de euro, dacă se realizează în Germania. Felicia a primit teribila veste cînd se afla într-un moment fericit al vieţii sale. Terminase de construit o frumoasă casă şi plănuia cu soţul ei să facă un copil. Din păcate, teribila veste i-a dat peste cap totul. Soţul ei, de cînd a aflat, are momente cînd nu mai vorbeşte coerent. Acum, întreaga familie, dărîmată psihic, nu ştie ce să facă pentru a-i salva viaţa. Chiar dacă Silviu, soţul ei, va reuşi cum şi-a propus, să vîndă tot ce au, nu adună decît o mică parte din suma care îi trebuie. De aceea, disperat, a apelat la ajutorul foştilor săi colegi şi, prin intermediul nostru, la sprijinul semenilor care doresc să o ajute cu cît pot.   

 
REDĂRUIŢI-I SPERANŢA! Cu cîteva zile în urmă, după ce a aflat de la medic “sentinţa”, Feliciei nu i-a venit să creadă. A doua zi a mers la Bucureşti pentru confirmare, pe care, din păcate, a primit-o. După ce a contactat medicii de la mai multe clinici din străinătate, Felicia s-a întors la Iaşi, unde deja a început tratamentul cu citostatice. Familia sa a făcut demersurile necesare pentru a obţine măcar o parte din banii pentru operaţie atît la Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate, cît şi la Autoritatea de Sănătate Publică, însă ambele opţiuni prezintă destule inconveniente, pe lîngă faptul că se aprobă destul de greu. “Soţia mea poate fi operată după ce face chimioterapie şi doar dacă boala intră în remisie. Dacă tratamentul decurge bine, atunci poate merge la o clinică din străinătate, unde există o bază de date cu donatori (în România nu există, din păcate!), i se caută unul compatibil şi poate face operaţia. Bineînţeles, dacă dispune de banii necesari şi, cum am spus, dacă între timp, din cauza aşteptării, nu apare o recădere a bolii. Acum avem nevoie de bani, pentru că, în urma tratamentului pe care l-a început, sperăm ca în scurt timp să fie aptă pentru intervenţie”, a spus Silviu Cilinschi, soţul ei. Şi aşa, ca să ajungă în această situaţie, va fi destul de greu, pentru că odată aprobat formularul E112 de finanţare, el este valabil doar şase luni, iar la Ministerul Sănătăţii cererea trece pe la mai multe comisii. Mai mult, Feliciei i s-a spus că i se decontează serviciile din străinătate doar atît cît ar costa operaţia în România (se aproximează, pentru că la noi nu se fac astfel de intervenţii!), restul banilor trebuind să-i strîngă cum poate. “Vă rog din suflet să mă ajutaţi, vă implor nu mă lăsaţi să mor!”, spune ea fără a-şi pierde dramul de optimism necesar pentru a “nu-şi pierde minţile”. Strigătul său de ajutor e postat şi tradus în mai multe limbi şi pe blogul ei “de salvare”, intitulat “Speranţa” şi care are drept moto: “Atîta timp cît nu încetezi să urci, treptele nu se vor termina; sub paşii tăi care urcă, ele se vor înmulţi la nesfîrşit (Franz Kafka)”.

 

Donaţi pentru Felicia!

Pentru cei care o pot ajuta pe Felicia, la Raiffeisen Bank, sucursala Ştefan cel Mare, Iaşi, pe numele Silviu Cilinschi, s-au deschis următoarele conturi:
LEI:
RO49 RZBR 0000 0600 1079 0955

EUR
RO82 RZBR 0000 0600 1079 0943

USD
RO17 RZBR 0000 0600 1079 0949

Pentru cei din străinătate:
EUR
RO82 RZBR 0000 0600 1079 0943

USD
RO17 RZBR 0000 0600 1079 0949

 
COD SWIFT: RZBRROBU.

×
Subiecte în articol: pagina de suflete