x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Starea de sanatate Implant dentar pentru persoanele de vârsta a treia

Implant dentar pentru persoanele de vârsta a treia

27 Sep 2022   •   17:56
Implant dentar pentru persoanele de vârsta a treia
Sursa foto: unsplash.com

Adesea, persoanele de vârsta a treia, care suferă inevitabil de afecțiuni ale danturii, de pierderea dinților din diferite cauze consideră că soluția implantului dentar nu este potrivită și apelează la proteze.

Fast and Fixed este un sistem prin care persoanele în varsta se pot bucura rapid de o dantură fixă, funcțională, care arată și se simte întocmai ca una naturală.

 

Fără inconvenientele protezei, fara adeziv, fără griji la consumul anumitor alimente, fără complexe legate de zâmbet, cu implantul Fast and Fixed, pacienții pot primi într-un interval de timp foarte scurt o dantură completă și stabilă.

Cum funcționează implantul Fast and Fixed?

Dantura completa necesită realizarea unui număr de doar patru implanturi dentare în mandibulă și șase implanturi în maxilar. Nu este nevoie de adiție osoasă sau de intervenții de sinus lift, proceduri care implică un risc mai mare la pacienții vârstnici, care au, în majoritatea cazurilor, afecțiuni cronice și cărora li se administrează tratamente adecvate acestora.

 

Metoda clasică presupunea ca pacientul să aștepte ca implantul să se integreze în os, ceea ce putea dura și până la șase luni, timp în care trebuia să stea fără dantură. Tehnologia inovatoare Fast&Fixed permite persoanei să plece de la cabinet cu o lucrare provizorie funcțională. Lucrarea finală va fi alcătuită din ceramică și pacientul se va putea bucura de ea după aproape o jumătate de an.

 

Citește și: APARATUL ORTODONTIC – CEA MAI BUNĂ ALTERNATIVĂ DE ÎMBUNĂTĂȚIRE A ZÂMBETULUI

De ce este implantul Fast and Fixed cea mai bună soluție pentru persoanele în vârstă?

Implanturile Fast and Fixed sunt soluția potrivită pentru multe persoane de vârsta a treia care vor să se bucure de viață, de un zâmbet frumos și de o dantură funcțională. Sunt eligibili pentru implant pacienții de peste 65 de ani, dacă se confruntă cu următoarele situații:

  • persoanele au pierdut toți dinții sau mai au puțin dinti pe arcade;
  • vor să aibă o dantură completă, fixă, funcțională, în doar 24 de ore, care să nu necesite multe proceduri și un timp mare de așteptare;
  • vor să elimine inconvenientele protezei dentare;
  • au dinți deteriorați care nu mai pot fi recuperați sau tratați;
  • persoanelor afectate de paradontoză.

 

Implantul Fast and Fixed nu este potrivit pentru persoanelor tinere, de 30, 40, 50 de ani, întrucât speranța de viață a acestora este mult mai mare, iar numărul mic de implanturi nu este adecvat forței de masticatie. Pentru acestea, implantul clasic rămâne soluția sigură și eficientă pentru o lucrare funcțională și durabilă.

 

×