x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Starea de sanatate Împreuna învingem Tuberculoza!

Împreuna învingem Tuberculoza!

15 Mai 2019   •   08:24
Împreuna învingem Tuberculoza!

Experții în tuberculoză din țara noastră se întlnesc cu cercetători de talie mondială în București, în cadrul programului Împreuna învingem Tuberculoza!

La invitația Ministrului Sănătății, Sorina Pintea, anul acesta, Tbnet Academy, curs de pregătire cu participare internațională, se va desfășura în București în cadrul Institutului de Pneumoftiziologie Marius Nasta, unde expertii europeni in tuberculoză din țări precum Germania, Olanda, Spania, Italia, Franța, Marea Britanie, Suedia, Belarus, Ucraina și Republica Moldova se vor întâlni cu omologii lor români , dar și cu membrii ai societății civile și reprezentanții pacienților cu scopul de a instrui 20 tinerii clinicieni și cercetători care luptă împotriva tuberculozei. Țelul tuturor este reprezentat de eradicarea acestei boli in România și in Europa.

Tuberculoza este o boală infecțioasă care poate fi tratată, dar și prevenită. În ciuda unei scăderi constante a incidenței tuberculozei în ultimii ani, România ocupă în continuare un nesatisfăctor loc fruntaș în cadrul Uniunii Europene, aproximativ 1 din 5 pacienți nou diagnosticați cu tuberculoză in UE fiind român, conform Organizației Mondiale a Sănătății. Aproximativ 11 000 cazuri au fost diagnosticate în 2018 în România, cu un numar anual al deceselor sub 1000.

Utilizarea noilor metode de diagnostic si tratament in România...........

Citește mai departe AICI

×