x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Starea de sanatate Lupta cu cancerul

Lupta cu cancerul

26 Mar 2010   •   00:00
Lupta cu cancerul

Diana înfruntă de trei ani o boală teribilă. Din 2006, fetiţa, care avea doar 5 ani, aude în jur numai cuvinte precum metastază, radioterapie, operaţie.



Ghemul canceros i s-a cuibărit în abdomen şi i-a afectat un rinichi şi un plămân. Rinichiul a fost extirpat la scurt timp de la diagnosticare, iar un an mai târziu plămânul avea să fie atacat de celulele bolnave. Boala voia să pună stăpânire pe trupul firav al copilului atât de plin de viaţă. În 2008 au fost identificaţi alţi doi ganglioni pe plămânul drept. Radioterapia nu dădea rezultate.

În septembrie anul trecut, la o clinică din Turcia, fetiţei îi este extirpat lobul inferior drept al plămânului. De atunci, Diana face controale periodice în ţară, dar, pentru a se putea stabili dacă boala a recidivat sau nu, e nevoie de un PET la clinica turcească Anadolu, acolo unde Diana a fost operată la plămân. Părinţii sunt epuizaţi de atâta suferinţă, iar, financiar, nu mai ştiu cum să facă faţă cheltuielilor. Au nevoie de încă 2.000 de euro pentru acest PET.

La 25 aprilie, Diana e programată la clinica din Turcia. "Diana este o fetiţă veselă şi optimistă, care se bucură de fiecare zi care trece, cântă, dansează, se joacă cu păpuşile. Am înscris-o la grădiniţă şi tare mult ar vrea să meargă, dar pe diagnosticul ei, orice răceală ar putea fi fatală. Mi-a spus într-o zi că cel mai important lucru de pe lume este să ai prieteni. Este un copil puternic şi credem că va supravieţui.

Ne este greu din punct de vedere financiar pentru că trebuie să plătim 2.000 de euro PET/CT-ul din aprilie, bani pe care nu îi avem. Trebuie să ne plătim datoriile făcute pentru operaţie", explică mama Dianei, Mirela Neacşu. Cei care doresc să o ajute pe Diana pot face donaţii în contul deschis la BRD, sucursala Feeria, Bucureşti, pe numele tatălui, Neacşu Laurenţiu Dragoş.

Cont lei: RO 09 BRDE 445 SV 2145 8314 450, COD SWIFT BRDEROBU.

×
Subiecte în articol: pagina de suflete