x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Starea de sanatate Lupta pentru viaţa Andrei

Lupta pentru viaţa Andrei

16 Mai 2008   •   00:00
Lupta pentru viaţa Andrei

ALTRUISM ● A visat mereu că va putea să ajute oamenii. să-i dăm putere!
Andra e ambiţioasă şi curajoasă. Îi place să ajute oamenii şi se pregătea să pornească în viaţă pe acest drum. Un control anual de rutină i-a tăiat aripile şi un diagnostic al cărei înţeles îl ştie foarte bine de la şcoală, ea terminînd facultatea de farmacie, i-a închis orizontul. Să o ajutăm să-şi reia visele.



ALTRUISM ● A visat mereu că va putea să ajute oamenii. să-i dăm putere!
Andra e ambiţioasă şi curajoasă. Îi place să ajute oamenii şi se pregătea să pornească în viaţă pe acest drum. Un control anual de rutină i-a tăiat aripile şi un diagnostic al cărei înţeles îl ştie foarte bine de la şcoală, ea terminînd facultatea de farmacie, i-a închis orizontul. Să o ajutăm să-şi reia visele.

Cînd a apărut în viaţa familiei Vişan, micuţa Andra a luminat cu surîsul ei ştrengar toate zilele care au urmat. Tatăl, baschetbalist de performanţă, şi-ar fi dorit ca fiica sa să facă un sport, dar micuţa Andra nu era prea interesată de mingi şi alergare. Mai tîrziu abia a început să-şi descopere pasiunile şi să fie atrasă de transformările miraculoase din eprubetă şi de lumea substanţelor chimice. Deşi nimeni nu-i dădea mari şanse puştoaicei cu părul scurt din Pucioasa, Dîmboviţa, Andra s-a înscris la Facultatea de Farmacie din Cluj-Napoca. Şi, ambiţioasă, a reuşit. Făcuse primul pas în a-şi împlini visul de a-şi ajuta semenii. După absolvire, tînăra s-a întors în Dîmboviţa pentru a face cît îi stă în putere pentru oamenii din locurile natale.


BOALĂ PERFIDĂ. Anul acesta, cu puţin înainte de Paşte, Andra a mers să-şi facă analizele anuale. Ştia cît sînt de importante şi, mai ales, ştia faptul că mai bine previi o boală decît să o tratezi. Cînd medicul i-a spus ce suspiciuni are, a crezut că nu a înţeles bine. Erau termeni pe care îi învăţase la şcoală, cuvinte pe care le ştia foarte bine ce înseamnă, dar nu putea accepta să le asocieze cu propria viaţă. Analizele au fost reluate şi confirmarea a venit ca un bolovan pe inimă: leucemie acută mieloblastică M1-M2. "Simptome multe n-a avut, era uşor slăbită. După ce am aflat diagnosticul, la puţin timp a urmat o cură de chimioterapie, apoi a făcut un control la plămîni, căci doctorii suspectau că au apărut complicaţii. Slavă Domnului, n-a fost aşa. După chimioterapie a urmat o perioadă în care şi-a revenit, rezultatele erau încurajatoare. Acum Andra e la Spitalul Universitar, după a doua cură de citostatice", povesteşte tatăl Andrei, Lăzărică Vişan.


MESERIE FĂCUTĂ CU DRAG. Între cele două tratamente cu citostatice, Andra a mers o săptămînă acasă, de Paşte. Pentru că s-a simţit mai bine, tînăra n-a putut sta departe de muncă. În fiecare zi a mers vreme de o oră la farmacia din Pucioasa să-şi mai ajute prietenele la întocmirea unor documente. După sărbători s-a întors în spital, iar acum aşteaptă rezultatele pentru a şti cînd va putea merge la un transplant salvator în străinătate.

Oamenii din localitatea natală ai Andrei s-au solidarizat şi au ajutat familia cum au putut. Apelurile familiei şi ale prietenilor au ajutat la strîngerea a 80.000 de euro din suma necesară unui transplant la o clinică din străinătate. În funcţie de rezultatele ultimelor analize, doctorii vor hotărî care va fi clinica în care fetei îi va fi redată viaţa. Pentru a acoperi cheltuielile la unul din aceste spitale, familia are nevoie de aproximativ180.000 de euro, astfel că mai au un mare hop pînă vor putea să-şi vadă fata operată. Cei care o pot ajuta pe Andra, donînd o sumă cît de mică, trebuie să ştie că o vor face pentru un om care, la rîndul lui, va face tot ce-i stă în putinţă pentru binele semenilor. Puterea de care dă dovadă o găsim în cuvintele ei şi în speranţa, fără umbră, că va reuşi: "Se spune că atunci cînd Dumnezeu îţi dă o boală este semn că ceva din comportamentul, gîndirea şi modul tău de viaţă trebuie schimbat. Eu tocmai am început să fac asta. Sînt mai optimistă, mai încrezătoare în forţele proprii şi sînt sigură că voi reuşi, cu ajutorul lui Dumnezeu şi al vostru, desigur".


Leac

Pentru donaţii, tatăl Andrei, Lăzărică Vişan, a deschis conturi la Banca Transilvania, filiala Pucioasa, judeţul Dîmboviţa, Strada Republicii, complex Delia.
  • LEI: RO 19 BTRL 01601201 L70494XX;
  • EURO: RO 91BTRL 01604201 L70494XX;
  • DOLARI: RO 43BTRL 01602201 L70494XX
  • SWIFT: BTRL RO 22 DBA.

×
Subiecte în articol: pagina de suflete andra