x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Starea de sanatate O şansă prin SMS pentru copiii bolnavi

O şansă prin SMS pentru copiii bolnavi

25 Iun 2010   •   00:00

Dacă eşti sănătos, ai o mulţime de vise. Însă dacă eşti bolnav, ai unul singur, cel mai important şi de preţuit cu adevărat - sănătatea. Pentru mulţi dintre copiii care ajung în Secţia de Pediatrie a Spitalului Fundeni, acest vis devine aproape de neatins... aşa cum poate, în copilărie, îţi doreai să atingi o stea.



În cadrul Institutului Clinic Fundeni se află cea mai mare Secţie de Pediatrie din ţară, unde se tratează copii diagnosticaţi cu leucemii, limfoame, copii care fac dializă, copii cu talasemie, copii cu hepatite cronice. Anual sunt înregistrate peste 5.000 de internări. Aici sunt aduşi copii bolnavi din întreaga ţară. După fiecare cură cu citostatice, micuţii fac aplazie medulară, adică sistemul lor imunitar nu mai poate lupta nici cu cel mai banal microb. Pentru a interveni prompt, medicii trebuie să dispună de logistica necesară. Un aparat ecograf este neapărat necesar acum, fiind esenţial pentru depistarea modificărilor apărute la nivelul ficatului, rinichilor sau al altor organe importante atât în faza de diagnostic, cât şi în timpul tratamenului copiilor. Dacă aceste modificări nu sunt descoperite la timp, multe vieţi sunt curmate.

Pentru a ajuta aceşti copii, Asociaţia M.A.M.E. împreună cu Secţia de Pediatrie a Spitalului Fundeni au lansat proiectul umanitar "Atinge o Stea". Finalitatea acestuia reprezintă strângerea de fonduri pentru cumpărarea unui ecograf necesar medicilor care tratează copiii grav bolnavi, aflaţi în lupta pentru viaţă. Valoarea aproximativă, necesară pentru achiziţionarea unui astfel de aparat, este de 45.000 de euro.

În acest scop, Asociaţia M.A.M.E. a organizat o serie de evenimente pentru a strânge fonduri, iar până acum s-au adunat 5.600 de euro. Fiecare dintre noi poate contribui cu puţin la dotarea Secţiei de Pediatrie cu un ecograf. Dacă vreţi să o faceţi, puteţi dona 2 euro printr-un SMS la numărul 858 (valabil în perioada
10 iunie-10 iulie 2010). Numărul este valabil în reţelele Vodafone, Orange şi Cosmote. De asemenea, puteţi face o donaţie în conturile Asociaţiei M.A.M.E deschise la Banca Transilvania, Sucursala Iancului:
Cod de identificare fiscală: 25454339
Cont RON: RO 03 BTRL 0440 1205 N750 44XX
Cont EURO: RO 75 BTRL 0440 4205 N750 44XX.
Pentru mai multe detalii, puteţi suna la numărul de telefon 0724-06.43.04.

×
Subiecte în articol: pagina de suflete