x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Starea de sanatate Un banal ingredient din bucătărie ar putea trata CANCERUL

Un banal ingredient din bucătărie ar putea trata CANCERUL

01 Mai 2015   •   08:51
Un banal ingredient din bucătărie ar putea trata CANCERUL
Probabil ca mulţi dintre noi am folosit oregano ca să dăm savoare sosurilor pentru spaghete sau pizza. Mai puţin cunoscute sunt, însă, proprietăţile curative ale acestei plante aromatice. Planta conţine o substanţă activă care are proprietăţi impresionante. Componenta activă din oregano care este responsabilă cu aceste beneficii extraordinare pentru sănătate se numeşte carvacrol.
 
Carvacolul are capacitatea de a distruge învelişul norovirus-ului (un virus care afectează sistemul digestiv), acest virus fiind unul foarte contagios, uneori fatal.
 
Cercetările doctorului Kelly Bright, de la Universitatea din Arizona, indică faptul că substanţa carvacol ar putea fi utilizată ca dezinfectant. Datorită capacităţii carvacolului de a distruge proteinele de pe suprafeţele viruşilor, este puţin probabil că noroviruşii pot deveni rezistenţi faţă de această substanţă. Aceste descoperiri sunt importante în mod special pentru că ar putea fi folosit la dezinfectarea şcolilor, spitalelor şi grădiniţelor, unde acum este folosit clorul, iar norovisul este frecvent întâlnit.
 
Însă datele cele mai interesante care au fost obţinute, indică faptul că acest compus are efect anti-tumoral asupra metastazelor cancerului mamar. Din analizele întreprinse a reieşit că substanta carvacol accelerează distrugerea celulelor canceroase. Aceleaşi rezultate au fost obţinute si cu celulele de cancer de prostată. Supriya Bavadekar, profesor asistent la facultatea de Farmacie a Universităţii Long Island, a declarat că au testat diverse concentratii de carvacol pe celule de cancer de prostată, iar rezultatele sunt mai mult decât promiţătoare, celulele bolnave fiind inhibate complet.
 
Uleiul esenţial de oregano mai este cunoscut şi pentru capacitatea lui de a distruge negii. Uleiul esenţial de oregano este extrem de puternic, nediluat poate să ardă pielea. Cand folosim ulei de oregano pentru îndepărtarea negilor este necesar să îl diluăm cu ulei de masline sau de nucă de cocos, 5 picături de ulei de oregano la 20 de picături de ulei de măsline. Uleiul obţinut se aplică de două ori pe neg până când acesta se va usca.

×