x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Starea de sanatate (P) Cum se aplică fizioterapia la Sanconfind şi în ce constă recuperarea medicală

(P) Cum se aplică fizioterapia la Sanconfind şi în ce constă recuperarea medicală

13 Apr 2021   •   14:14
(P) Cum se aplică fizioterapia la Sanconfind şi în ce constă recuperarea medicală

Fizioterapia este ştiinţa care studiază mecanismele de acţiune a factorilor fizici (masaj, exerciţiu fizic, apă, lumină, căldură, electricitate) asupra organismului şi ii foloseşte cu scopul tratării şi recuperării medicale. Factorii fizici pot fi folosiţi şi pentru prevenirea unor afecţiuni.

Se pot trata articulaţiile afectate, muşchii, membrele inferioare sau superioare, la orice vârstă.

In baza de recuperare medicală Sanconfind, cu ajutorul fizioterapiei, se pot trata afecţiunile neuromusculare, ale coloanei vertebrale, scleroza multiplă, afecţiunile ortopedice, respiratorii, circulatorii, degenerative, post-operatorii sau cele legate de oboseală şi stress. Centrul Medical Sanconfind este o clinică privată cu 15 specialităţi şi peste 200 cadre medicale profesioniste, unde orice persoană cu astfel de diagnostic se poate adresa în siguranţă. Este o clinică în care tot personalul medical respectă regulile de igienă şi siguranţă medicală.

Tehnicile prin care se poate beneficia de fizioterapie şi recuperare medicală

Aparatura de fizioterapie de care dispune Baza de Recuperare Medicală Sanconfind Poiana Câmpina este complexă şi de ultimă generaţie. Cu ajutorul combinelor inteligente laser, TENS, Trabert, CIF, shockwave, ionogalvanizare, magnetoterapie, am reuşit să obţinem rezultate deosebite inclusiv la pacienţii care au suferit accidentări. Insă fizioterapie nu înseamnă recuperare medicală doar prin curenţi electrici. Aceasta îmbină un cumul de proceduri medicale mecanice sau de relaxare: kinetoterapie, masaj, băi cu apă sărată, împachetări cu nămol. Combinaţia ideală a acestora duce la un rezultat excelent prin modificarea stării pacientului în bine.

Cum se face

Numărul procedurilor de recuperare medicală şi tipul lor este dat de medicul specialist în timpul evaluării iniţiale a pacientului în cabinet. Acesta se programează şi vine la consult, apoi începe tratamentul având la dispoziţie în interiorul bazei de recuperare medicală, un halat, prosop si papuci pentru zonele de terapie necesare. Tot la începutul programului de recuperare medicală primeşte o fişă în care sunt cuprinse procedurile medicale din ziua tratamentului. Cu aceasta este condus pe traseul stabilit, conform recomandărilor.

Rezultate cu ajutorul fizioterapiei

Cu ajutorul acestor metode de recuperare medicală, prin fizioterapie, la Sanconfind am reuşit să sporim mobilitatea articulaţiilor, să ameliorăm contracturile musculare şi durerile, să stimulăm circulaţia sangvină, să relaxăm şi să eliminăm stresul, oboseala, să tonifiem, să prevenim inflamaţiile cauzate de diferite traumatisme, să tratăm edeme, fracturi şi entorse.

Metodele de fizioterapie din baza de recuperare medicală sunt non-invazive şi nedureroase, ceea ce le face foarte căutate şi datorită combinelor electrice moderne care favorizează procesele naturale de vindecare a organismului.

In ultimul timp foarte mulţi pacienţi care au solicitat serviciile bazei de recuperare medicală Sanconfind, sufereau de hernie de disc, periartrită scapulo-humerală sau artroză. Aceste diagnostice au putut găsi rezolvare prin intermediul procedurilor electrice de fizioterapie dar si prin cele mecanice. La acestea, un rol important l-a avut hidrokinetoterapia în apa sărată de o concentraţie unică în ţară: 321g/l şi împachetările sau băile cu nămol. Combinaţiile de proceduri electrice, kinetoterapeutice şi balneare au dus la ameliorarea şi tratarea pacienţilor Sanconfind la diferite vârste. Adresabilitatea pentru aceste proceduri medicale de recuperare creşte din ce în ce mai mult în rândul tinerilor. Cauzele sunt diverse: poziţia incorectă a corpului la masă/birou, cauze dobândite, diverşi factori declanşatori: căzături de la propria înălţime, accidentări.

Programele de recuperare medicală Sanconfind sunt structurate pe obiective clare, prin care ne propunem ca pe termen scurt (minim 10 zile) să ameliorăm durerile şi traumatismele iar pe termen lung ( câte 10 zile, de mai multe ori pe an), să vindecăm complet boala descoperită la consultul iniţial.

Specialiştii noştri sunt pregătiţi pentru a face faţă oricărui program complex de tratament, la care se pot adăuga şi alte investigaţii medicale imagistice, de laborator, consulturi de specialitate, în aceeaşi locaţie, Sanconfind Poiana Câmpina.

 

×
Subiecte în articol: fizioterapia