x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Starea de sanatate Prima țară din lume care a autorizat vaccinul anti COVID-19 produs de Novavax

Prima țară din lume care a autorizat vaccinul anti COVID-19 produs de Novavax

02 Noi 2021   •   09:34
Prima țară din lume care a autorizat vaccinul anti COVID-19 produs de Novavax

Prima țară din lume care a autorizat vaccinul anti COVID-19 al companiei americane Novavax este Indonezia, scrie AFP. Acesta va fi produs de Serum Institute of India (SII) şi comercializat sub numele Covovax, scrie AFP. Acesta va fi distribuit imediat.

A fost dezvoltat pe o tehnologie diferită de cea folosită de cele anterioare. Este considerat un vaccin "subunitar", fără a avea în componență un virus, pe bază pe proteine care declanşează un răspuns imunitar.

Covovax poate fi păstrat la o temperatură între 2-8 grade Celsius, ceea ce îl face este potrivt pentru statele mai puțin dezvoltate. 
"Această primă autorizare a vaccinului Novavax împotriva COVID-19 ilustrează angajamentul nostru pentru un acces global echitabil şi va satisface o nevoie vitală pentru Indonezia, care, în pofida faptului că este a patra cea mai populată ţară din lume, vrea să ofere suficiente vaccinuri populaţiei", a declarat Stanley Erck, preşedintele Novavax.

Compania a depus o cerere de autorizare și la  Agenţia Europeană a Medicamentului (EMA) şi în Canada. Alte cereri de autorizare sunt evaluate de autoritățle sanitare din Marea Britanie, Australia și OMS. Totodată, o astfel de solicitare va fi depusă și la FDA din SUA până la sfârșitul anuluii. 

Ultimele studii clinice au fost prezentate în iunie 2021 și au arătat o eficiență de 90,4% asupra infecției și de 100% împotriva cazurilor severe.. Acestea au fost realizate pe circa 30.000 de persoane din SUA și Mexic. 
 

×
Subiecte în articol: novavax indonezia