x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Terapii complementare Ce afecțiuni poți trata cu napi

Ce afecțiuni poți trata cu napi

14 Noi 2016   •   10:20
 Ce afecțiuni poți trata cu napi

Napii sunt mai puţin cunoscuţi pentru beneficiile pe care le aduc sănătăţii. Unul dintre cel mai mare beneficiu al acestora este stimularea imunităţii, scrie clicksanatate.ro.

Rădăcinile, leacul cel mai folosit

De la napi se utilizează în special rădăcinile, care sunt bogate în sodiu, potasiu, calciu, fosfor, fier, vitaminele A, B1, B2, C, zinc, mangan, siliciu. Datorită acestor compuşi, stimulează imunitatea.

Ajută la vindecare, în caz de  bronșite, tuse, angine. Siropul de nap benefic pentru tratarea guturaiului și a durerilor în gât, cîci are o foarte bună acţiune expectorantă. Napii au şi proprietăţi antibiotice, luptând cu bacteriile şi virusurile.

Are şi un efect diuretic, antiseptic și analgezic.

Buni pentru inimă

Napii ajută în prevenirea bolilor cardiovasculare, mai ales în caz de hipertensiune arterială.  Ajută şi la scăderea colesterolului rău din sânge.

Magneziul, mineral care se găseşte în rădăcină şi în frunzele de napi ajută la buna funcţionare a sistemului nervos. Un decoct de rădăcini de napi te ajută să scapi de anxietate şi este eficient contra insomniei.

Napii sunt indicaţi şi celor care urmează o cură de slăbire şi vor să scape de kilogramele în exces, datorită numărului mic de calorii.

×
Subiecte în articol: napi afectiuni sodiu boli de inima