x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Terapii complementare Cele mai bune tratamente pentru ochii tăi

Cele mai bune tratamente pentru ochii tăi

17 Sep 2016   •   13:33
 Cele mai bune tratamente pentru ochii tăi

O parte sensibilă a corpului, ochii, sunt adesea obosiți sau iritați în zilele în care îți petreci mare parte din timp în fața ecranului computerului, laptopului sau mobilului. Rezervă-ți puțin timp pentru refacerea lor, pentru a nu ajunge la probleme de vedere, scrie clicksanatate.ro.

Sulfina este o plantă antiseptică, cu efect calmant pentru ochi. Este recunoscută pentru faptul că reduce inflamaţiile şi păstrează acuitatea vizuală. O poți folosi în mod eficient sub formă de comprese cu infuzie. Ceaiul îl prepari din două linguri de plantă la o cană cu apă clocotită.

Ai cearcăne? Aplică rondele de legume!

Cartofii au în compoziție potasiu care ajută la eliminarea cearcănelor, pungilor de sub ochi. Taie cartoful rondele şi aşază-le pe pleoape. Te-ar mai putea ajuta și castraveții și roșiile. Castraveții îi tai felii, iar roşiile le storci, iar sucul obținut îl aplici pe pielea din jurul ochilor. Îl laşi să acționeze o jumătate de oră şi clăteşti alternativ cu apă caldă şi rece.

Extrapont

Tot contra cearcănelor sunt bune compresele cu infuzie de flori de tei. Din patru linguri de flori de tei şi o cană cu apă clocotită faci ceaiul cu care îmbibi o bucată de tifon. O aplici pe cearcăne și le lași 20 de minute.

×
Subiecte în articol: ochi probleme cu ochii tratamente ochi