x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Terapii complementare De ce probleme te scapă banala păpădie

De ce probleme te scapă banala păpădie

18 Iun 2016   •   18:05
 De ce probleme te scapă banala păpădie

Banala păpădie este considerată de către specialiştii în domeniu tratamentul minune al medicinei naturale. Citeşte acest articol şi vei afla ce proprietăţi miraculoase are această plantă şi ce afecţiuni poţi trata cu ea, scrie clicksanatate.ro.

Frunzele de păpădie sunt bogate în fructoză şi insulină, acizi fenolici şi steroli. În plus, acestea mai au în compoziţie şi flavonoide, săruri de potasiu şi cumarine. Pe de altă parte, sunt o sursă bogată de vitamine: A, B, C, D şi H, dar şi de luteină şi betacaroten.

Te scapă de kilogramele în plus

Păpădia conţine substanţe care ajută la pierderea în greutate. Aşa că, dacă vrei să slăbeşti, trebuie să bei două căni de ceai, din această plantă, pe zi. Neapărat una dintre ele trebuie să fie consumată imediat după ce te-ai trezit (pe stomacul gol).

Ajută la dizolvarea pietrelor de la rinichi

Acceastă plantă îmbunătăţeşte funcţiile hepatice şi ajută la vindecarea bolilor de ficat şi a vezicii biliare. Mai trebuie specificat şi faptul că la dizolvarea pietrelor de la rinichi. Specialiştii mai spun despre această plantă că te poate ajuta să scapi de constipaţie.

Reglează tensiunea arterială

Păpădia are în compoziţie şi foarte mult potasiu. Acesta este şi motivul pentru care această plantă este indicată în  reglarea tensiunii arteriale. De asemenea, această plantă elimină depunerile de grăsime de pe vase şi artere.

Decoctul de păpădie este indicat în diabet

Decoctul de păpădie se recomandă în afecţiunile circulatorii, hepatice, renale, gută, obezitate, diabet. Iată cum se prepară: în 250 ml de apă se pun două linguri de rădăcină de păpădie uscată. Amestecul se fierbe la foc mic, timp de 15 minute, completându-se treptat apa care se evaporă. Apoi, se strecoară. Din acest decoct se beau, în fiecare zi, câte două căni.

×
Subiecte în articol: păpădie cura cu păpădie slabit raceala