x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Terapii complementare Regimul alimentar pentru bolnavii de litiază biliară

Regimul alimentar pentru bolnavii de litiază biliară

05 Iun 2014   •   23:11
Regimul alimentar pentru bolnavii de litiază biliară

Litiaza biliară este provocată de dezvoltarea unor calculi biliari în vezicula biliară sau în căile biliare fiind este mai frecventă la femei decât la bărbaţi. Pentru a nu face crize biliare trebuie să adoptaţi un regim alimentar adecvat. Sfatul medicului internist este acela de a nu te opera imediat ce ai aflat că ai pietre la fiere dacă boala este asimptomatică. Doar în cazul în care calitatea vieţii este afectată de crizele de bilă se impune operaţia.

Alimente permise

Regimul alimentar al unei persoane care are calculi biliari include suficiente alimente, din toate grupele alimentare. în această categorie intră produsele uşoare, dietetice, care trebuie consumate pe parcursul unei zile şi repartizate în 4 – 5 mese mici. Sunt permise:
legume – morcov, cartofi, dovlecei, spanac, salată verde, tomate, fasole verde;
fructe – mere, pere, prune, piersici, struguri, pepene;
carne slabă – pui, viţel, peşte slab (şalău, păstrăv, biban, calcan);
produse lactate – iaurt, lapte bătut, brânză de vaci, brânză nefermentată;
făinoase – orez, macaroane, fidea, fulgi de ovăz.
dulciuri de calitate preparate în casă: tarte cu fructe sau cu brânză, prăjituri uscate.
miere de albine, marmeladă, dulceţuri.


Sfaturi pentru prepararea alimentelor admise......................

Citește continuarea pe RevistaFelicia.Ro

×
Subiecte în articol: felicia litiaza biliara