x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Terapii complementare Tratamente naturiste pentru CONSTIPAȚIE

Tratamente naturiste pentru CONSTIPAȚIE

de Cristina Mălășanu    |    13 Iul 2014   •   23:35
Tratamente naturiste pentru CONSTIPAȚIE

Este una dintre cele mai frecvente afectiuni si consta in evacuarea intarziata la mai mult de doua zile si, de cele mai multe ori dificila, a continutului intestinal. Nutritionistii recomanda un tratament simplu si eficient, dar si un regim alimentar adecvat.

Exista foarte multe cauze care provoaca constipatia - un regim alimentar bogat in proteine, dischinezie biliara, regimuri lipsite de lichide, ulcer duodenal, apendicita, litiaze, anexite, afectiuni ale prostatei, sedentarism, sistem nervos vegetativ dereglat. O cura de 42 de zile cu miere vie, apisan forte, regim alimentar si automasaj poate rezolva problema pe termen lung. In cazurile de constipatie obisnuita, este indispensabila tratarea bolilor care slabesc puterea de contractie a muschilor abdominali, acolo unde acestea exista.

In majoritatea cazurilor insa, constipatia poate fi tratata printr-o dieta potrivita, care sa furnizeze intestinului suficiente resturi alimentare si sa favorizeze astfel evacuarea regulata si usoara. Micul dejun este obligatoriu, pentru ca exista un reflex care activeaza contractiile intestinului gros imediat dupa masa. Regimul trebuie sa cuprinda o cantitate mai mare de lichide reci, care determina contractiile intestinale, alimente bogate in celuloza, care maresc bolul fecal si usureaza fermentatia, dulciuri concentrate (miere, dulceata, gem), care favorizeaza producerea fermentatiilor intestinale, alimente bogate in vitamina B1, ca drojdia de bere si painea neagra.

Regimul alimentar 
...............................................................

Citește
articolul integral AICI și află care sunt cele mai bune remedii naturiste pentru constipatie.

×
Subiecte în articol: felicia constipaţie