x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Trup, minte, suflet Ajutor pentru Flori

Ajutor pentru Flori

31 Mar 2011   •   20:06

Florentina avea 10 ani când a în­ce­put lupta cu boala. Într-o zi, la şcoa­lă a simţit că nu se mai poate ţine pe picioare. RMN-ul efec­tuat a descoperit atunci că pe nervul op­tic stâng fata avea o tumoare. Operaţia era iminentă. Prin biopsia făcută s-a constatat că avea mult de furcă cu boală, mai cu seamă că se descoperise că tu­moa­rea era malignă. Cu ochiul stâng nu mai vedea. Aşa au început cu­rele cu citostatice. Lună de lună, la Spitalul Fundeni. „Din 2001 până în august 2004 am făcut me­reu citostatice. Inutil. Tumoarea a recidivat”, povesteşte tânăra de 20 de ani. Avea atunci să constate că altă suferinţă avea să-i cuprindă trupul: hidrocefalia. A fost operată din nou.

„În urma operaţiei mi s-a pus un dren din cap până în vezica urinară, pentru a mi se scurge li­chi­dul encefalorahidian. Acest dren trebuie ţinut în corpul meu toată viaţa”, povesteşte Florentina Dima. Citostaticele nu au în­ce­tat. Starea ei însă se înrăutăţea pe zi ce trecea. RMN-ul efectuat a ară­tat că tumoarea recidivase, ris­când să îşi piardă vederea şi la celălalt ochi. Dumnezeu i-a scos atunci în cale oameni care au pus mână de la mână suficienţi bani cât să facă în aşa fel încât Florentina să ajungă în Germania pentru operaţie.

Ochiul i-a fost salvat, dar au apă­rut alte probleme: dureri foarte mari de cap, stări de vomă, ame­ţeli, dureri insuportabile de burtă. În urma analizelor făcute la Spitalul Fundeni s-a constatat că li­chi­dul encefalorahidian nu se mai scur­gea în vezica urinară, ci în bur­tă. „Timp de trei săptămâni, me­­­­di­cii mi-au făcut calmante dintre cele mai puternice, dar durerile de cap nu încetau. Boala recidivase, dar de data aceasta pe creier şi pe coloana vertebrală”. Florentina însă nu şi-a pierdut încrederea. Singura şansă ca ea să se facă bine este terapia Cyberknife, o iradiere precisă a locului afectat, fără a dăuna ţesutului sănătos, realizată în Turcia, la Clinica Anadolu.

Pentru a ajunge în străinătate, tâ­năra are nevoie de 22.000 de euro, costul investigaţiilor şi al terapiei.
Dacă puteţi să ajutaţi, faceţi o donaţie în conturile deschide la BCR Tulcea pe numele mamei, Camelia Dima:

Cont RON: RO 03 RNCB 02560 4325 757 0001
Cont EURO: RO 46 RNCB 02560 4325 757 0003
Cont USD: RO 62 RNCB 02560 4325 757 0006
Cod SWIFT: RNCBROBU
Pentru detalii sunaţi la 0743 997.523.

×
Subiecte în articol: pagina de suflete