Reprezentanţii Oficiului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Bistriţa-Năsăud avertizează că brânza topită servită elevilor prin programul guvernamental Cornul şi laptele conţine aditivi alimentari şi atrag atenţia Consiliului Judeţean să elimine pe cât posibil produsul, oferindu-le elevilor lapte.
Reprezentanţii Oficiului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Bistriţa-Năsăud avertizează că brânza topită servită elevilor prin programul guvernamental Cornul şi laptele conţine aditivi alimentari şi atrag atenţia Consiliului Judeţean să elimine pe cât posibil produsul, oferindu-le elevilor lapte. Acesta a precizat că brînza topită se realizează cu ajutorul unor săruri care fac posibilă topirea cu un aditiv acceptat de Ministerul Sănătăţii Publice. Şutu susţine că a sesizat încă de anul trecut autorităţile că există acest aditiv şi că cercetările vor decide dacă este sau nu periculos pentru sănătatea copiilor.
La cererea prefectului Szilagyi Ioan, şeful OJPC Bistriţa-Năsăud va avea o întrunire cu preşedintele CJ, Liviu Rusu, căruia îi va prezenta toate informaţiile de care are nevoie pentru a lua o decizie corectă. Rusu a precizat că CJ va organiza licitaţia pentru programul guvernamental Cornul şi laptele abia la începutul lunii septembrie şi că este dispus să modifice cerinţele din caietul de sarcini dacă OJPC îl convinge că aditivul folosit la fabricarea brânzei topite poate dăuna sănătăţii elevilor. Pe de altă parte, directorul adjunct al Autorităţii de Sănătate Publică (ASP) Bistriţa-Năsăud, Doina Petri, a anunţat că ASP nu va mai autoriza nici un agent economic care să vîndă în incinta şcolilor produse de tip fast-food sau altele care au fost interzise prin lege, dar în privinţa magazinelor din apropierea şcolilor nu poate lua decizii.
Pe de altă parte, deşi, începând cu acest an şcolar, elevii urmau să primească şi miere, autorităţile din Bistriţa-Năsăud spun că nu au primit nici o reglementare în acest sens.
Citește pe Antena3.ro