Curentul „alimentaţiei vii“ presupune o alimentaţie vegetală, proaspătă, crudă, teoretic completă. Nu se consumă nimic care să provină de la animale: carne, lactate, ouă, ci doar alimente din natură, în stare naturală, alimentele încolţite, cereale, seminţe, deshidratate la rece, sucuri, alge.
Beneficiile dietei Raw Vegan
Dieta raw vegan este recomandată în hipertensiunea arterială, astm, ajută la detoxifierea organismului (ficat, rinichi, colon), îmbunătăţeşte sistemul imunitar, este eficientă în bolile cardiovasculare, cancer, maladii cerebrale. Dar trebuie ţinută doar pe durate limitate de timp.
Alimentaţia raw poate fi considerată şi o alimentaţie cu proprietăţi „antiinflamatorii”, antioxidante pentru organism, deoarece nu se consumă zaharuri, grăsimi nocive, făinoase, considerate alimente „inflamatorii” pentru organism.
Afli mai multe despre BENEFICIILE dietei Raw-vegan, dar și despre RISCURILE pe care le presupune, precum și câteva REȚETE, citind continuarea AICI: