x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Trup, minte, suflet Soluții simple și naturale pentru păr creț

Soluții simple și naturale pentru păr creț

de Redacția Jurnalul    |    18 Ian 2024   •   16:30
Soluții simple și naturale pentru păr creț
Sursa foto: Hepta

Părul creț este frumos dar are nevoie de îngrijire specială pentru a se menține frumos și sănătos.

Acesta este predispus la deshidratare și devine mai uscat. 

Iată câtea  remedii naturale pentru păr creț:

Ulei de cocos

Uleiul de cocos este bogat în acizi grași și are proprietăți de hidratare. Aplică ulei de cocos pe părul umed, lasă-l să acționeze timp de cel puțin 30 de minute, apoi spală-l. Poate fi folosit și ca tratament peste noapte pentru hidratare intensivă.

Miere

Mierea este hidratantă și antibacteriană. Poți adăuga miere în măștile de păr sau în șampon pentru a îmbunătăți hidratarea și strălucirea părului.

Aloe vera

Gelul de aloe vera are proprietăți de calmare și hidratare. Aplică gel de aloe vera pe scalp și păr, lasă-l să acționeze și apoi clătește bine. Poți folosi și produse care conțin aloe vera.

Măști cu iaurt

Iaurtul este bogat în proteine și grăsimi sănătoase. Amestecă iaurt cu ulei de nucă de cocos sau ulei de măsline și aplică pe păr. Lasă să acționeze timp de 30-60 de minute și apoi spală părul.

Ulei de argan

Uleiul de argan este bogat în vitamine și acizi grași esențiali. Poate fi aplicat pe păr pentru a-l hidrata. Adaugă câteva picături de ulei de argan în palmele tale și distribuie-l uniform pe părul umed sau uscat.

Ceai de plante

Unele ceaiuri de plante, precum ceaiul de mușețel sau ceaiul verde, pot fi folosite pentru clătirea părului. Ceaiul de mușețel are proprietăți antiinflamatoare și poate calma scalpul iritat.

Evită căldura excesivă

Părul creț poate deveni uscat și fragil dacă este expus des la căldură excesivă. Încearcă să limitezi utilizarea plăcii de îndreptat sau a uscătorului de păr și optează pentru metode de uscare la rece sau cu aer cald, potrivit spynews.ro.

×
Subiecte în articol: păr creț femei