x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

Stare depresivă

de Jurnalul National    |    14 Mai 2008   •   00:00

Cristina E.: Deprimarea par­te­nerului dvs. poate avea multe as­pecte; într-unul din articolele mele (“Poţi ieşi din starea de depresie chiar acum!”) arătam că aceasta este o formă autodistructivă prin care per­soana afectată cere atenţie şi iu­bire.

POŞTA REDACŢIEI

Cristina E.: Deprimarea par­te­nerului dvs. poate avea multe as­pecte; într-unul din articolele mele (“Poţi ieşi din starea de depresie chiar acum!”) arătam că aceasta este o formă autodistructivă prin care per­soana afectată cere atenţie şi iu­bire. Întrucît nu am nici un fel de date despre prietenul dvs., decît prin pris­ma a ceea ce îmi spuneţi, pot face doar cîteva speculaţii. Dacă a avut o copilărie sau adolescenţă difici­lă, acestea pot fi un indiciu pentru felul în care reacţionează faţă de mediul înconjurător şi pot oferi alte cîtevadate despre pesimismul său. Apoi, s-a întîmplat ceva semnificativ în viaţa sa înainte de a se declanşa depresia? Dacă identificaţi acel eveniment, el trebuie conştientizat (cel mai bine este să apelaţi la ajutorul unui psihoterapeut). Un alt aspect poate fi legat de alimenta­ţia nepotrivită; fiţi atentă dacă consumă multe dulciuri sau bea alcool ori dacă îi plac carbohidraţii rafinaţi (pîinea albă, cartofii prăjiţi, patise­rie, paste etc.); dacă acesta e cazul lui, trebuie să renunţe la toate acestea, pentru că un consum mărit de ase­menea alimente poate crea dezechilibre chimice în creier, stări de indispo­ziţie, inclusiv depresie. Mai puteţi apela la un terapeut de remedii florale Bach (internet; vezi articolul despre Terapia florală Bach), la care ar trebui să meargă o dată pe lună pentru eliminarea emoţiei negative care a generat depresia; de regulă, aceasta poate fi vindecată uşor în acest fel. De asemenea, e important să luaţi în calcul faptul că energia locului în care doarme (a casei) poate fi afectată de stresul geopatic al pă­mîn­tului (vibraţii negative emise de pămînt prin podeaua casei); de multe ori, persoanele care dorm în locuri afec­tate pot avea stări depresive sau chiar boli foarte grave; recomandaţi-i să mute locaţia patului pe oaltă parte a camerei sau chiar a casei în care locuieşte şi să observe cum se simte după circa una-două săptă­mîni. În fine, trebuie să reţineţi un lu­cru important: nu vă consumaţi dvs. energia pentru această stare pe care el alege să o aibă. Depinde nu­mai de el dacă îşi doreşte sau nu să iasă din aceasta (mă refer aici numai la planul inconştient, în care el are anu­mite emoţii negative ce îl deter­mi­nă încă să rămînă blocat astfel). Dvs. puteţi alege însă să aveţi o cu to­tul altă reacţie faţă de el; dacă pînă acum v-aţi uitat la “pro­blemele” lui înseamnă că vă aş­teptaţi ca această stare să continue aşa. Alegeţi să vedeţi doar calităţile lui, apreciaţi-i aspectele pozitive şi vizualizaţi-l astfel pentru a-l ajuta şi pe el, şi pe dvs. să depăşiţi acest moment cu bine. Deseori am asistat la reglări mira­culoase ale situaţiilor în acestfel.
dumitriudaniela@gmail.com

Invitaţie la dialog

Daniela Dumitriu este singurul consultant român Feng Shui acre­ditat de Feng Shui Society UK  (FSSA) şi primul practician EFT (Emotional Freedom Technique) din România (EFT-ADV) inclus în lista inter­na­ţio­nală a practicienilor avizaţi de Gary Craig, inventatorul acestei tehnici. Eşti invitat să comentezi temele abordate în această pagină, să ne împărtăşeşti experienţele tale şi să propui subiecte pe care nu ai unde şi cu cine să le discuţi, dar care sînt importante pentru tine. Aceasta este o pagină pentru sufletul tău – pagina celor aflaţi în căutarea bucuriei interioare.


×
Subiecte în articol: suflet