x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

Ştiri pe scurt

18 Iul 2009   •   00:00
SUPLIMENTE
Femeile din Franţa preferă să îşi menţină sănătatea cu ajutorul suplimentelor alimentare, se arată într-un studiu privind obiceiurile de consum realizat de o agenţie de profil. Potrivit acestuia, un sfert dintre repondente au folosit astfel de produse în ultimul an. Femeile cu studii superioare au consumat cele mai multe suplimente alimentare, de cele mai multe ori vitamine şi minerale. De asemenea, au fost cumpărate şi ceaiuri sau plante medicinale cu proprietăţi curative.

ATENŢIE
Bunăstarea vacilor este noua temă de discuţie de pe masa Autorităţii Europene pentru Siguranţa Alimentelor (EFSA). Specialiştii ins­ti­tuţiei au atras atenţia că selecţia va­cilor de lapte trebuie să se facă fără a stresa animalul, în contextul unei preocupări tot mai mari a consumatorilor cu privire la modul în care sunt produse alimentele. Selecţia genetică este folosită de mai bine de 30 de ani pentru a selecţiona cele mai bune vaci de lapte, numai că specialiştii cred că aceste practici duc la modificări la nivelul corpului şi mărimii vacilor. Ei le cer fermierilor să le ofere animalelor suficient spaţiu şi să facă selecţia genetică în aşa fel încât să le îmbunătăţească fertilitatea, sănătatea şi longevitatea.

AMENZI
În perioada 1-11 iulie, comisarii Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) au desfăşurat 117 acţiuni de control pe litoral. Din partea turiştilor au fost înregistrate 62 de reclamaţii, 26 dintre acestea fiind întemeiate şi solu­ţionate. Principalele probleme semnalate au fost calitatea ne­co­res­pun­zătoare a alimentelor şi condiţiile precare de igienă din camerele de hotel. Totodată, comisarii ANPC au oprit definitiv de la comercializare produse alimentare periculoase. De asemenea, s-a dispus măsura complementară de închidere temporară a unei unităţi de alimentaţie publică şi a unei unităţi de cazare.

STUDIU
Mamele obeze sunt de 10 ori mai predispuse să aibă fiice obeze, decât cele care au o greutate normală, se arată într-un studiu rea­lizat de cer­ce­tă­tori britanici. În cazul taţilor, pro­centul este de 6%. Studiul arată că pă­rinţii sunt copiaţi de copii în ceea ce priveşte obiceiurile alimentare. Cer­ce­­tă­torii arată că nu este vorba despre o moştenire genetică, ci doar despre faptul că cei mici tind să mănânce hrană nesănătoasă şi să nu facă sport pentru că aşa văd că fac părinţii lor. În Ma­­rea Britanie, unul din 10 copii este obez, arată o statistică realizată de De­partamentul pentru Sănătate. Aceştia sunt predispuşi la diabet, cancer şi boli cardiovasculare la maturitate.

×
Subiecte în articol: bun de consum